KONGEPOKAL 2013

Kongepokal i slede 4-spann. Vi er superlykkelige og veldig stolte. Håper de fleste leser på facebook, for det blir dårlig med daglige tanker her på hjemmesiden.

Pulka, Gullgutten, Buff og Turboprinsen :-) 

Miss Alaska venter valper, Tigerfrøken er fortsatt valp, Snehvit dårlig i magen og Lucky skadet. Men dette var alles seier ! Supre hunder !!

Spansk Mesterskap 2012

Kjetil og jeg har overvært det Spanske Mesterskapet på barmark, i Burgos. Vi landet i Madrid, og ble hentet av Javier Del Canto, for å kjøre 21 mil til arrangementstedet. Det ble en uforglemmelig helg. Ca 400 hørte på foredraget om trening m.m. på lørdag ettermiddag. Mange deltagere og tilskuere i gjennom helgen. Noen kjente vi fra før, fra Pirena og andre løp, mens andre var helt nye for oss. Utrolig mange positive og hyggelige mennesker. Dette er en av tingene som gjør dette hundelivet så moromt :-)

Hjemme er det foreløpig ikke noe snø, men litt i vente....

EM barmark 2012: GULL !!!

Endelig ble det internasjonalt GULL igjen. Nummer 15 i rekken av Europeiske Mesterskaps gull, men fortsatt like gøy, og veldig etterlengtet ! Jeg vant 2-spann sparkesykkel med Pulka og Gullgutten i Christianslust i Tyskland, foran Igor Tracz fra Polen og Martin Urbancik fra Tsjekkia. Begge kjønn konkurrerer på lik linje i denne klassen, og da blir det ekstra morro. Vi lå som nr. 2 etter første dag. Masse gjørme, løv og skarpe svinger. Og i tilleg tråkket jeg over og gikk med krykker 11 dager før EM starten. Dvs. at jeg safet litt første dag... Jeg har vært utrolig heldig med beinet. Veldig hovent, men lite smerte under EM (jeg holdt det selvsagt hemmelig for alle konkurenter). 

I tillegg ble det sølv i 4-spann med utrolige Lucky og Buff i led. De er 50% greyhound, og var egentlig laget for avel (og supre familiehunder selvsagt). Bak gikk Snehvit og Turboprinsen. Snehvit har vært innbilt drektig en stund nå, og har derfor måtte bytte plass med Buff i spannet.

Kjetil kom to fattige ti-deler for seint til gullmedaljen i 6-spann. Det var veldig surt, men lite å gjøre noe med. Robin og Thunder var hans lederhunder.

Vi leide bobil på Nordic Bobilutleie på Årnes, siden vi har solgt vår egen bil. Med på turen var barna, Venke de Lange (som også var reiseleder for 33 norske utøvere), og nabo Thea Bjørnbakken som klarte 3 bronsjemedaljer i junior....

Kjetil har solgt de fleste av sine voksne hunder, så det er bare Robin og Mons som blir boende hjemme av de seks Kjetil kjørte med. Ellers har Kjetil 16 valper som er ca 5 måneder, og tilsammen 8 voksne.

I vintersesongen er det Kongepokalløpet i 4-spann i februar som blir noe av det største for meg. Kjetil konsenterer seg mest om trening av de nye valpene.

3x NM gull

Sommer'n kom egentlig aldri.... Men vi spilte golf og hadde det fint alikevel. Julie har sluttet med fotball, og blitt klubbmester i golf i Atlungstad og Holmenkollen. Det samme ble jeg :-)  Julie deltok i Suzann Challange på Bogstad og trives med godt med golfen. Blir enda mere av det neste år !

Nå er det full fart med hunder igjen😋

Pulka har blitt en racer, som går under navnet "Lille Maskin". Hun løper foran i alle løp, og har en utrolig fokus. Lucky er stadig vekk litt skadet, men vant SM i 4-spann, og er helt rå når hun virker. Buff, Gullet, Snehvit og Turbo er også veldig bra. Alaska løper med Thea, og forbløffer hundekjørermiljøet med super innsats. André er iverig på sparkesykkel (se bildet), og trener med de hundene han får utlevert, men helst med Buff ...

I NM slo Gullgutten, Pulka og jeg Svein Ivar Moen med 2 sekunder, og ble NORGESMESTER i senior for 22. gang. Da ble vi veldig lykkelige! Har jo vært litt motgang de siste årene... Jeg vant også 4-spann (Pulka, Gullet, Snehvit og Turbo). Kjetil vant 6-spann foran Hege Ingebrigtsen, og tok sølv bak Hege i 8-spann.

Vi er begge klare for EM i Tyskland, i gullklassene fra NM... Thea sitter på og deltar med Alaska og Kvikk. Venke sitter på som leder, og André og Julie som super handlere og fotografer.

Sommer'n kommer sikkert snart...

Nå snør det! Dato 4. mai 2012 😲

Vi var på vinnerlaget Team Non-Stop i Vindelälvsdraget forleden. Siste konkurransen. Det hjalp på motivasjonen å gjøre noe skikkelig gøy. Og reise på tur med 3 hunder var også behagelig, og ikke minst snørekjøre med 2 stk.

Har hått en utrolig påske, og en hærlig 1. mai på fjellet. Kjenner det godt i ansiktet. 5, 5 timer på snøen, med ski og slede. Da er livet verd å leve !!

Vi gleder oss til golf og sparkesykkel nå. Provit har flyttet til Atle Ruud. Litt trist, men greit med litt færre hunder, og bare rolige Greysthere. Kjetil har kun 9, men også to valpekull. Alle hundene er så snille og greie, og kan gå sammen hele dagen i den store hundegården. GODT!

Det meste skjer fortsatt på Face, der alt er smilefjes og lykke for alle mann 😎.......

Goood Sommmmmer !!!!

Sesongen er snart over, motivasjonen også....

Sesongen begynte med seier i Hamar Hundekjører festival. Deretter deltok jeg i Defi Rhône Alpes, et 9 dagers etappeløp i Frankrike. Igor Trazc fra Polen (regjerende Verdensmester) og Quintin Soulier fra Frankrike (regjerende Europamster) deltok også. Vi trøblet litt i starten, og Lucky ble skadet i en bunnløs løype dag 2. Deretter gikk det bedre og vi vant til slutt sammenlagt. Etappene var ofte rundt 6,5 km, i veldig kupert terreng. Fin oppkjøring til EM, selvom vi var klar over at EM distansen var litt lenger....

Sesongen ble etter dette ikke akkurat som håpet. Lucky, som ble skadet i etappeløpte i Frankrike, var ute resten av sesongen. Kjetil har hatt mye jobb bekymringer og vært ute av fokus. Det hyggelige er at Julie og André har deltatt litt, og synes det er gøy. Jeg kan godt la de få de beste hundene fremover hvis de viser interresse :-)

Under EM i Frankrike var det veldig varmt. Vi lå på 3 etter første dags kjøring. På lørdagens jaktstart tok vi igjen de foran, men det ble tøft opp slalombakken på slutten, og vi måtte la de gå igjen. Nærmest på målstreken hoppet bronsjemedaljørens team oppi mitt spann, og slo meg med 3 sek. Alle var sikre på at han ble disket, men det endte kun med advarsel, og skffelsen var stor!

Søndagens Olympiske Modell var gøy. Vi ledet og kjørte bra, men det var ugreit å ligge føst i snøværet. Løypa var ikke stikket opp, så vi mistet sportet fulstendig og mistet masse tid. Halvparten av de som startet hadde problemer, og hele løpet ble et lotteri. Vi tok igjen alle igjen, men var uti dypet igjen en km før mål og da var alt ødelagt. Skulle aldri vært delt ut medaljer! Sånt sliter på motivasjonen!!

Kjetil kom på 3 i åpen klasse. Han hadde ikke noe bra EM, men kom tross alt hjem med medalje :-)

Under NM gjorde jeg en MEGA feil første dagen. Det var varmt, og Buff løp som lederhund. 2/3 uti løpet tok vi igjen først startende, og Buff sluttet å virke. Vi kom knapt nok til mål, og ble liggende på 2. plass med de bak altfor nærme. Dag to gikk Buff bak, og vi satt løype rekord, og hadde beste tid. Men totalt manglet vi 15 sek, og ble nr. 2. Det var nesten sesongens største skuffelse. Hundekjøring er til tider uforutsigbart ;-)

Spidsbergseter Grand Prix på Venabygdsfjellet ble igjen en stor suksess, men Bernard Pepin fra Frankrike og IFSS tilstede. Arild Eidsvold (IFSS), Nils Finsrud (ESDRA), Petter Rønningen (tidl. OL-koordinator) og mange promenente personer

var tilstede. Stafetten med slede, snørekj., pulk og snørekj. gjorde intrykk. Forhåpentligvis blir denne modellen å se i internasjonal sammenheng veldig snart :-)

Det ble russisk seier i damer combined, og Canadisk på 3. Veldig coolt!!

Kjetil vant og jeg kom på 2. i slede Olympisk Model....

Julie og André deltok også, og vi håper på mere av det.

Nå er sesongen snart ferdig. Må gå litt i tenkeboksen vedr videre satsing på vinteren......

2x bronsje i VM

VM er over og vi kom sånn passe fornøyde hjem. Flott med medaljer, men de kunne vært edlere...

Kjetil ledet 600 m før mål første dag, men fikk overtramp og måtte stoppe. Da trodde hundene at de var i mål, og løp under et gjerde. Innkomsten var en hestesko. Han tapte ca 40 sek. og endte på 9. plass så langt. Heldigvis hadde Kjetil valgt å kjøre 6 hunder istedenfor 8, og fikk spannet på rett kjør på et imponerende vis. De skulle egentlig kjørt 7,5 km, men pga varme kjørte de 4,5 km. Dagen etter ble det den lange løypa. Kjetil kjørte inn til nest beste tid, og klatret opp til 3. plass...

Jeg kjørte 4 spann med 50% Greystherne Lucky og Buff, of 25% Greystherne Gullgutten og Turboprinsen. Det gikk styggfort ut, og et godt stykke. Vi tapte endel på slutten, og etter første dag var det 6 stykker innen 11 sek. i den 4,5 km lange løypa. Jeg lå på 5. plass. Jeg turte ikke å kjøre Turbo foran, fordi han nettopp hadde hatt infeksjon i en tå, og jeg ikke var sikker på om han da løp bra nok. Det gjorde han, og fikk løpe foran sammen med Gullgutten siste dagen. Vi kjørte inn til nest beste tid, og var 3 sek fra pallen.

I sparkesykkel 2 hunder var det Miss Alaska og Provit som løp (7,5 km). Første dagen mistet en Svensk konkurrent hundene sine foran meg. Vi måtte bremse en stund, og mistet mye fokus. Vi kom inn på 6. plass. Dag to var vi på hugget, tok igjen to stykker, og hadde nest beste tid. Det ble bronsje :-)

Nå er det Etappeløp i Frankrike i 4-spann i januar, og EM i Frankrike  i februar for meg. Kjetil satser på EM, og "Norway Trail" et etappeløp i Norge i mars.

VM barmark 2011

Nå begynner vi å bli klare for VM i Borken/Tyskland 12.-13. november


http://www.ssvm-ev.de/wp/category/wc-dryland-2011-borken/

Cudos vogner på plass, og hundene fungerer bra. Kjetil deltar i 8-spann. Jeg deltar i 4-spann, sansynligvis med Lucky, Gullet, Buff og Turboprinsen. Det blir helt rått, men vi må krysse fingrene for kaldt vær. Blir vel ogsp med i sparkesykkel 2, men vet ikke med hvem (Alaska, Provit og/eller Snehvt)
Gleder oss, og har til en forandring gode følelser når jeg går forbi Cudos'en (i forhold til Tracz'ern)

NM barmark ble en tragedie. Jeg lå en uke i Stjørdal for å teste hunder og forberede meg. Men det endte med kennelhoste på alle utenom Frøken og Alaska. Kjetil og jeg fikk ikke deltatt i vogn, og jeg fikk ikke trent. Kjørte de gamle damene til 4. plass i sparkesykkel, men det var veldig kjedelig. Kunne heller ikke kjøre de to neste helgene, fordi de var for syke. Blir derfor veldig spennende i VM!

Ellers er alle 13 valpene til Lucky levert til Russia, Belgia og all over :-) Vi savner litt kaldere vær, men har det bra :-) Flere oppdateringer på Facebook.

Juli 2011 Training Camp i Australia

Pappa og jeg er på tur til Australia. Laaaang reise, og det til snø ..... Men det blir nok en opplevelse. Skal foredra litt i begynnelsen av uka, og så er det løp i helga. Vi har (selvsagt) ikke med hunder, men litt utstyr og masse bilder, film og ppt. Prøver å poste noen bilder på facebook underveis.

Kjetil og barna er hjemme og passer på hunder. Valpene har det fint. De er veldig aktive, og digger livet :-) Jeg beholder en tispe selv.

Lucky ble parret i slutten av juni, med Timmi igjen. Det blir supervalper :-) Samme som Gullgutten, Snehvit og Turboprinsen...

Mai 25. 2011

Frøken Norge fikk et valpekull 22. mai, med Tango til Mona Lurås som far. 9 søte små. Ellers er det full fart med å gjøre ferdig huset som vi bygde ut i fjor høst. Bad, kjøkken, gårdsplass, platting og maling....

Etter et kjedelig VM (resultatmessig) er vi klare for nye dyster. Kjetil har 18 hunder, som er selektert og klare for VM barmark og EM på snø. Lena har 6 voksne, og skal beholde en valp, og er klare for de samme konkurransene som Kjetil.

Men først blir det fixing av eiendom, ferie i Cap d'Agde, foredrag i Australia, og ny tur til Tyrkia... Og hundene løper som gale på jordet, og koser seg i det dårlige "sommer"-været.

Sesongavslutning 2011, Spidsbergseter

Det var et aldeles herlig vær på lørdag, med -5 grader og sol. Fellesstart og runder. Jeg fór ut i gjennom sperringene 100 meter etter start, og opp mot hotellet. Det var hverken jeg eller de jeg tok med i dragsuget happy for, men det skjedde veldig fort, og kom som lyn fra klar himmel. Tror jeg kan si "Takk for det, Lucky!" Men så løp hun usansynlig fort på neste runde, og tok igjen alle sammen. Alaska hang som et slips, men reddet oss da Lucky var "helt utkjørt" på tredje runde. Vant seniorklassen, men ble knust med 1 cm av Ole Jørgen Holthe :-) Det var flott læring med så mange passeringer!
Søndag var det Olympisk Stafett, hvor De Tøffe vant :-) Kjetil med slede, Guro Skara under 16 snørekjørte, Lars Åke fra Sverige med pulk, og jeg snørekjørte med to på siste etappen. Det var veldig coolt. Knuste Polfarerne !!!!! Selv med en gedigen hekt i gjerdet (hva er det med meg og gjerder ??) Se Julie sin film:
http://www.youtube.com/watch?v=qUZXcNgWitI&feature=BFa&list=WLF5E51DC038150FB8&index=4

NRK Hedmark og Oppland var også tilstede og filmet :-)

Nå er det golf, maling av hus, sparkesykler, nytt kjøkken og bad, ny platting og onngangsparti, og lite blogg her    ......     .....

Men det er VM i Borken i Tyskland i November. Full fart da :-)

Verdensmesterskapet 2011

Dag 2 ble ikke spennende. Snehvit ville ikke løpe, og hang hele veien, skikkelig!!
Vi endte på 4. plass bak 3 menn fra hhv. Polen (Igor), Finland og Tsjekkia. Ganske kjedelig, men lite å gjøre noe med der og da desverre.........

I morgen er det fellesstart. 22 4-spann i feltet 2 x 3,75 km....

Etter en dårlig helg resultatmessig på Hamar 18.-20. mars (6.plass på Kjetil i åpen klasse og 9. plass på meg i 6-spann) er vi nå happy på "hjemmebane" i Holmenkollen. Kjetil er kvalifisert til fellesstarten i 8-spann på lørdag, etter dagens 3. plass (ingen medaljeutdeling).

Miss Alaska, Provit, Snehvit og Lucky leder 4-spann med meg. Sååå herlig! Men det avgjøres ikke før i morgen. Da blir det jaktstart, og jeg går ut 17 sek foran Igor fra Polen, og 18. sek foran Slavomir Pavlik fra Tsjekkia. Deretter er det Finland, Tyskland, Frankrike, og mange mange flere.... (35 stk)

Gullgutten har skadet bekkenet og er desverre ikke med. Frøken Norge er parret, og har nok med det, og Turboprinsen er en topp reserve :-)

Eva T. Aadland er min handler, og er som vanlig lykkebringende og flink !
Nå blir det spennende i morgen.

Norgesmester og snart VM2011

Kjetil ble Norgesmester i åpen klasse 14 dager etter at del 1 var over. Jeg deltok i 6-spann, og kom til slutt på 5. plass. Vi er nå begge kvalifisert til VM i Holmenkollen og på Hamar. Kjetil satser mest i åpen klasse på Hamar, men har også håp om å kjempe om medalje i Holmenkollen.

Jeg satser på 4-spann i Holmenkollen, og hadde i tillegg håpet å få snørekjøre med to hunder på Hamar. I skrivende stund er jeg påmeldt i 6-spann, og tror vel det er klassen jeg deltar i på Hamar. Norges Hundekjørerforbund og TKN har ikke ønsket å ta ut løpere til enkelt-distanser, og det har heller ikke vært arrangert uttaksløp i 2-spann snørekjøring. De som er best med 1 hund og pulk får delta...

Uansett er det 4-spann som gjelder, og det bli veldig gøy. Her er en liten forhåndsomtale av løpet, direkte på NRK1 mandag 28. februar 2011. Se 02.04.15 ut i sendinga: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/712573/

Norgesmester tross mye motgang

Provit, Gullgutten, Snehvit og Lucky løp på vinnerspannet da vi vant NM. Det gikk veldig fort i den 6,8 km lange løypa. Endelig løp spannet etterhverandre på en ordntlig måte. Veldig coolt at Lucky løp supert hele veien :-)
😀 
Hele sesongen har vært preget av skader og dårlig mager. Frøken Norge med tåa, og Alaska med skulder'n. Gullgutten er fortsatt ekstremt dårlig i magen, og prøver forskjellig fóring og "smarte tilsetninger". Akurat nå er Alaska veldig hoven rundt øynene, uvisst av hvilken grunn, men en teori er allergi mot en bestemt blomst (!)
😠
Og så har det vært mye turbulens rundt uttaket til VM i Nordisk stil. IFSS (det internasjonale forbundet) forlangte i 12. time at snørekjøring 2-spann skulle være med i VM-programmet. TKN (teknisk komitee nordisk stil) ønsker ikke snørekjøring 2-spann som en konkurranseklasse, og har bestemt at man må kvalifisere seg med en hund og pulk (3 løp) og et løp med en hund snørekjøring.
Det blir som å kvalifisere seg til 5-mila på ski via sprint. Totalt meningsløst!
Jeg har brukt mye energi på denne saken, men det har vært riktig.

Akkurat nå står NM 6-spann for tur. Der deltar vi fordi "det passer sånn" i år. Men tar det som det kommer. Alaska er ikke helt frisk i skuldern, og Lucky skal være på spannet, så det blir veldig spennende. Men vi har som mål å kvalifisere oss til VM, i tilfelle vi ikke får snørekjøre. Har nok ikke så mye goodwill hos TKN om dagen, så det kan nok bli vanskelig...

Se VM info på: www.sleddog2011.no

På vei mot VM - seier i uttaksløp i Sverige

14.- 15. og 16. Januar kjørte vi uttaksløp i Åsarna i Sverige. Kjetil ble hjemme med André. Julie var med meg som SuperHandler. Frøken Norge er fortsatt "dopet" pgs tåa si (Rimadyll), men klar til NM om to uker. Turboprinsen løp forrige helg, og stod over nå. Endelig var Gullgutten og Snehvit klare etter lungebetennelsen. Miss Alaska og Gullet løp foran, Provit og Snehvit bak.

Dag 1. løp alle litt rotete, men det var 1. løpet på snø for alle utenom Alaska, så vi må være fornøyd med bestetid. Dessuten var det 10 km isteden for 8, og Snehvit og Gullet har jo ikke beveget seg etter 12 desember... (kennelhoste, og så lungebetennelse)

Dag to var bedre. Det var veldig raske løyper. Vi økte ledelsen, og hadde nå 30 sek til Kiss fra Ungarn, og Bjørk fra Sverige. Bak de var det 1 sekund til Trine Olsen, som toppet 4-spannet for å kvalifisere seg til VM (vant forrige helg i 6-spann) Det var 20 minus på natta, og nesten like kaldt på dagen. Brrrrrr......!

Lørdag ettermiddag haltet Alaska, men etter veterinærbesøk og vurdering sammen med andre kjørte jeg henne søndag. Vi trodde hun var støl etter den høye farten. Det gikk langt fra bra på søndag. Jeg gjorde en tabbe ved å ta henne med i hele tatt, men skulle iallefall satt henne bak, og Provit foran. Provit vant jo som lederhund forrige helg. Helt dust av meg! Merket etter 2 km at det ble problematisk. Det føltes som et under at jeg ikke ble tatt igjen. Jeg var selvsagt kjempefornøyd med å holde nok unna til å beholde 1. plassen :-)

Nå blir det helt ro på Alaska, i allefall en uke. Det er ikke konkurranse til helga, men junior samling på Hamar, hvor jeg skal bidra...

Seier i 2011's første konkurranse

Jeg økte ledelsen og vant 4-spann klasse. Kriztian Kiss på 2. og Svein Ivar Moen på 3. Nå er vi et skritt nærmere VM :-) 

Kjetil hadde beste tid i dag, nesten 2 minutter bedre enn Tyske Tetzner. Totalt endte han da 7 sekunder bak. Veldig fornøyde med helga begge to. Alle Kjetil sine unghunder var igjen hjemme, pga litt hoste. Derfor kjørte han med 10 stk mot Tetzner sine 16.

Nå blir det full trening på alle fra i morgen, og Nordisk Mesterskap i Sverige på torsdag på meg. 3 dager sammenlagt. Kjetil blir hjemme.

Hamar Hundekjørerfestival 2011

Nå er vi klare for løp. VM-uttak (det 1. av 3.) i 4-spann på Hamar. Snehvit og Gullgutten fikk begge lungebetennelse lille juleaften, og må stå over. Frøken Norge har gått på Rimadyll, og er teknisk sett dopet og kan ikke delta. Lucky har steppet inn som en GOD reserve, og skal løpe sammen med Turboprinsen bak. Miss Alaska skal løpe foran sammen med Provit. Det blir spennende!

Kjetil kjører med 10 hunder, fordi han også har slitt med kennelhoste og generelt litt "uggene" hunder.

Det har snødd en del, men løypa ser veldig bra ut. Jeg har start nummer 1, kl. 09:00...
www.hamar-trekkhundklubb.net

Nå er jeg i mål. Bestetid! Det gikk veldig bra med Lucky. De to foran hadde problemer med å holde unna, men det gikk tydligvis fort nok :-) Turboprinsen tullet mye med Lucky, men hun brøy seg heldigvis ikke. Han løp veldig bra 2/3 av løpet, og så ble han litt ukonsentrert. Det blir bare sååå coolt å prøve de to syke .... I morgen er det avsluttende dag, og vi drar ut kl. 09:00 igjen...

Nå er snart de siste i mål. Mellomdistanse tar tid! Kjetil kom inn på 2.plass, 2 min bak Tetzner fra Tyskland. Fornøyd med det :-) Det var langt ned til de andre. Ny dag i morgen, men sammenlagt...

Hjemme fra EM i Italia 2010

Vi kom hjem 07.34 tirsdag, etter å ha kjørt hele siste natta for å rekke skolen til Venke. På veien måtte vi skifte hjulleger på Kyllingen (i Fulda). Det hele var over på ca to timer, og kostet 2400,- I Norge hadde det kostet 4400,-

Siste dag av EM endte med OK resultat for meg i 2-spann: Miss Alaska og Gullgutten var bedre forberedt enn på lørdag, og vi kjørte raskt, men klatret bare 1 plass totalt og var selvsagt ikke fornøyd med det. Men uten friskt bein ble det ikke lett å plutselig måtte satse på 2-spann, etter at 4-spann satsingen ble ødelagt av en defekt gaffel på vogna!
Sparkesykkelen jeg brukte var også langt fra optimal, da den ikke ble levert slik som bestilt. Kanskje rart å sette igjen sin egen hjemme, men sparkesykkelklassen skulle jeg kun være med i for å få løpserfaring for Turboprinsen...

Her er de 10 beste resultatene i 2-spann:

1

152

VACKE IVO

CZ

08:48,8

08:42,0

17:30,8 ( 1 )

2

142

MOEN SVEIN IVAR

NO

08:58,6

08:34,8

17:33,4

3

139

RYCHWALSKA AGNIESZKA

PL

08:50,6

08:49,9

17:40,5

4

137

PORUBSKY PAVEL

CZ

09:04,5

08:39,9

17:44,4

5

143

HILLESTAD LENA BOYSEN

NO

09:03,5

08:41,1

17:44,6

6

136

SARA NILSSON

SE

08:59,2

08:56,1

17:55,3

7

140

DE LANGE VENKE

NO

08:53,8

09:06,7

18:00,5

8

153

FAY ALEXANDRE

CH

09:12,8

09:10,7

18:23,5

9

138

BRØNDBO LISA

NO

09:34,5

09:08,8

18:43,3

10

145

HACHOL GRZEGORZ

PL

09:43,8

09:16,8

19:00,6


Stakkars Frøken Norge og Turboprinsen som fikk lite ut av turen, men nå er vi hjemme igjen og klar for trening på snø. Skal sansynligvis fjærne en av tærne til Frøken Norge til uka, da hun har haltet i hele høst. Fikk konstantert forkalkning i tåa i fjor høst, og har forsøkt tabletter mm uten bedring siden. Hun blir klar til VM 2011 :-)

Første dag av EM endte med ødelagt vogn

Miss Alaska, Gullgutten, Snehvit og Provit løp som bare det på den utrolig humpete løypa. Det var alt annet enn behagelig å kjøre vogn her, men det føltes sikkert og gikk fort som det skulle. Halvveis i løypa bøyde gaffelen på forhjulet seg, og hjulet forsvant: Jeg ble i løpet av no time liggende på ryggen og tviholde på vogna. Hunene ville videre, men det var ikke mulig. Heldigvis stod "Olle" (en av racemarshallene) 20 meter lengre frem, og kom meg til unnsetning. Det var alt annet enn lett å få med seg de fire hundene tilbake, mens de andre spannene fòr forbi. Jeg fikk ringt Venke og Lisa som kom løpende, og vi kom oss inn uten skader på hundene eller meg, heldigvis. Hadde dette skjedd litt tidligere eller seinere i løpet hadde det vært mye stein, og ikke gjørme og halm som jeg havnet i. Det var veldig bittert. 4-spann var klassen jeg satset på, og sparkesykkel 2 hunder skulle være en gjennomkjøring, særlig for uerfarne Turboprinsen (sammen med Frøken Norge som har litt problemer med en tå). Igor som har bygget vogna var selvsagt lei seg, men til liten hjelp...

Heldigvis fikk jeg lov til starte i sparkesykkel to hunder med Miss Alaska og Gullgutten 2,5 timer seinere. Det ble ikke den beste oppladningen for dem, og jeg kan ikke sparke særlig effektivt med det overtråkkede beinet enda, men fint å få bruke de antatt beste hundene. Det gikk greit, og vi endte dagen på 6. plass, 13 sekunder bak lederen Agnezika fra Polen. Venke ligger på 3. plass. Lisa hadde et tryn, som så mange ander, og endte på 11. plass. Men det er en dag i morgen også, og det er sammenlagt sider som teller. Vårt mål er klart!

Ellers leder Linn Beate med 2 sekunder i snøresykling damer, og Svein Ivar leder stort i sparkesykkel med 1 hund. Viktor ligger på 3. plass i snøresykling herrer. Svein Ivar ligger litt ned på lista i 4-spann, og 4 sek foran meg i sparkesykkel to hunder. Venke og Linn Beate ligger på ukjent plass i sparkesykkel 1 hund.

Været er varmt, men ikke ille. Det er en elv på arenaen, som det er fint å avkjøle hundene i. Vi fikk heldigvis lov å trene i løypa etter løpet, så alle som ikke skal kjøre i morgen fikk seg en tur. Ganske kjedelig for Frøken og Turbo som ikke har hatt på startnummer en gang! Hundene er forresten dårlige i magen (mine), så vi hadde en interresant natt i natt. Nå er kulltabletter innkjøpt, og vi ser frem til en raskere dag i morgen. Vi starter ca 13.06....

Dagen før 1. dag av EM 2010

Har gått rundt løypa med Gullgutten og Miss Alaska i dag. Ikke helt topperz i beinet, men mye beder. Sparket rundt to ganger uten hunder. Løypa er morsom!

Fikk ny hjelm av Igor, fordi alle (inkludert mamma!!) synes hjelmen jeg hadde var veldig ucool. Alle er happy og friske i teamet. Jeg starter kl 10.20 i 4-spann, og etter 13.00 i 2-spann. Deilig å få Alaska og gjengen ut først :-)

Nå ligger Gullet og Snehvit på rommet og nyter livet. Resten digger livet i Kyllingen.

Torsdag 11. november

Nå er vi fremme i Italia. Det er pent, men varmt vær. Måtte på verksted å mekke litt på på lukene i hundekassa i dag, så hundene ikke skulle omkomme av varme. Fint hotell, hvor vi bor sammen med Viktor og Linn. Mona og Svein Ivar bor i bilen på stadion. Det har vært det værste regnværet på 60 år her nede, så alt har ligget under vann til og med mandag. Men løypa ser ut til å bli bra til lørdag og søndag. Alle hundene har det bra, og beinet mitt (som jeg tråkket over på for 14 dager siden) fungerer ok med tape.

Ellers må det nevnes at Kyllingen er helt rå!! Vi knuste en annen Merzedes rett før ankomst Trevisio, enda de hadde mange timers forsprang. Vi var veldig fornøyde med det :-) Enda vi gikk dieseltom, og måtte haike t/r bensinstasjon. Tenk at Kyllingen startet igjen uten spørsmål (ja, for den kan prate!!)

Utstyret fra Igor er på plass, så nå har vi 4 usansynlig coole sparkesykler til salgs: Rosa, Lilla og Rød. Noen har enarmede bakgaffel, med skivebrems...

EM i italia: Tirsdag 9. november 2010 reiser Venke de Lange, Lisa Brøndbo og jeg mot Trevisio i nord-Italia for å delta i EM barmark. Totalt 6 stykker fra Norge deltar (Svein Ivar Moen, Viktor Sinding Larsen og Linn Beate Hansen).
Jeg skal være med i 4-spann vogn og sparkesykkel. 4-spann blir klassen jeg sater på med: Gullgutten, Miss Alaska, Snehvit og Provit. Jeg tråkket over 28. november, og sliter med det. Men må tape ordntlig og håpe på det beste.... Avbelaster med krykker når jeg går ute...
I sparkesykkel blir det Frøken Norge og Turboprinsen. Egentlig et godt spann, men Frøken sliter litt med en tå, så jeg er usikker på dag 2. Turboprinsen er foreløpig litt usikker, så da vil jeg ikke presse han igjennom i et 4-spann. Det er jo VM i Holmenkollen i Mars som teller mest :-)

Vi skal kjøre Kyllingen (den gule Ducatoen), for siste gang desverre, så blir den solgt. Dan overtar herligheten som takk for hjelpen med husbyggingen.

EM kan følges på: http://www.falze2010.fimss.com/

Norgesmester i 4-spann , 9. oktober 2010

Helt utrolig herlig :-) Vant 4-spann med Gullgutten og Miss Alaska foran, og Provit og Iron bak. Beste tid av alle klasser !

Alaska fødte for 9 uker siden, Gullgutten og Provit deltok i sitt 1. løp. Hadde tenkt å bruke Snehvit, men hun kuttet seg stygt i foten rett før avreise å måtte sys. Da ble det "litt" stress, og Iron (pappa'n til Provit) ble med isteden. Hadde trent han i løypa på forhånd, just in case.

Stedet var skiløypene til Jømne/Heradsbygd, 10 min sør for Elverum. Trysil arrangerte et godt arrangement.

Hard løype teknisk og fysisk. Utrolig morsom. Men jeg gruet meg veldig, fordi jeg ikke har kjørt vogn siden i fjor. Men det gikk jo supert :-) Hadde vært igjennom løypa 9 ganger på forhånd med sparkesykkel, så retningen var klar...

Vogna mi hadde jeg solgt i vår, og ventet ny i løpet av sommer'n. Men den kom aldri. 1000-takk for lånet av vogna jeg solgte i vår !!!!!

I morgen blir det sparkesykkel to hunder, men da er gullet for ung desverre. Blir Alaska og Provit. Tror ikke det blir godt nok, men vi bør klare å kvalifisere oss til EM i Italia i November. Og da er Gullet gammel nok 😀

10. august 2010

Nå har Alaska og fart fått valper. Lørdag morgen 7/8 ble den første født i senga vår, mens jeg sov. En drøy dag for tidlig. Valpen har fått det klingende navnet Comfort, pga fødestedet. Resten kom i valpekassa i løpet av dagen. 5 tisper og 5 hanner. Alaska er en flink mor, og valpene har det bra. Det ligger bilder under siden "valper", og video under "video".

Nå er det bare en uke til det er Frøken Norge sin tur. Og med noen sårskader (skjerm og bandasje) i tillegg er det ganske fult av hunder i huset...!

Er mer aktiv på facebook enn blog på sommern, så det er bare å henge seg på der 🙂

15. juni 2010

Nå er Alaska parret med Fart, og Frøken Norge med Timmi. Det blir spennende fremover :-)

Blir lite blogging så lenge man har facebook, men siste nytt er at jeg er på "intro"-vakter på Løbakk Psykriatiske sykehus.

OG at jeg selger rosa og lyseblå sparkesykler. Ganske så coole :-)

Mai 2010

Nå er ski og slede glidet og pakket bort. Golfutstyret er tatt i bruk, og vi digger det alle 4. André har blitt "god", så i år blir det mer golf enn tidligere :-)

Blir 10 dager i Spania hos Wenche S. i mai/juni. Da skal vi få golfet oss masse. Stian skal bo hos oss og passe noen hunder. Takk for det!!

Jeg blir leder for NHF's sommerhundekjørerskole også i år. Det blir gøy! 1 uke ved Femund med 50 ungdom fra 13-18 år, i uke 25.

Valpene til Buff er kjempestore (25 dager nå), og unghundene er flotte og happy løse i luftegården. Kjetil har nå 26 hunder, og jeg har 6 (+ Buff og de tre valpene). Ligger mange bilder av de søte gutta under "Puppies"

Lørdag/søndag SGH / Olympic Modell

En flott dag i dag. Knall bra føre, og delvis sol. Lavvoen "åpnet" kl. 11:00, med servering av div. godis. Veldig gøy hele dagen, men ekstra gøy at det var så mange barn, som var veldig flinke !!

Se www.holmenkollensportsclub.com  for resultater.
Igor vant 4-dog foran meg. Litt ufin "takling" fra hans side 200 m før mål (biting). Men gøy alikevel :-)

Søndagens stafett var årets høydepunkt! Dette er virkelig noe for fremtiden!! 
Slede, snørekjøring 16 og yngre, pulk og snørekjøring 16 +.

Vi hadde en super helg, med fantastisk føre, fint vær, og masse morro :-)
 

Spidsbergseter Grand Prix

Strax klart for Spidsbergseter Grand Prix, med Olympisk Modell og "Olympic Relay". "Tina og Bettina" kommer for å lage videoblogg, så bare gled dere. Den blir nok å finne på You Tube...

Igor har akkurat arrived, med nye sparkesykler og 3-hjuling. Nå blir Venke, Wenche og jeg coole. De skal vi kjøre med her og der...

Gleder oss masse til helga. Været skal bli pent, og stemningen stor. Valpene har det bra, og de få Europeer'ne som får valp blir gla'

Påske og valper

Nå er alle hunder og voksne hjemme fra fjellet, og venter på valper. Julie og André er igjen hos mormor og beste på hytta. Turboprinsen, Gullgutten og Snehvit har trent hver dag, og ser ut til å bli slik vi trodde: De løper veldig BRA!

Alaska har bodd hos Wenche Spidsberg i to uker, og blitt omdøpt til fru Northug...

Nå venter vi på valpene til Buff. Søndag er 63. dagen.... Bloggen blir oppdatert så snart det skjer noe🙂

God Påske så lenge!!

Non Stop og Olympisk Modell

Team Non-Stop hadde film session på Spidsbergseter Gudbrandsdalen Hotell i helga, i de nye Olympisk Modell løypene. Det var knall vær og morro. Litt mildt på lørdag, men kaldt og herlig føre på søndag. Løypa blir cool. Mer utfordrende enn tidligere. Man kan sitte på verandaen på hotellet og se det meste, eller event være i bassenget og se mye...

Non-stop filmen skal brukes av forhandlerne, for å vise utstyret i bruk. I butikkene fra høsten av...

Barnas Turlag 14. mars 2010

I dag har Hamar TK hatt besøk av Barnas Turlag fra Hedmark og Oppland turistforening. Ole Petter og Kjetil kjørte sledespann, med to barn i sleden. Jeg snørekjørte med en og to hunder, og et barn, med hver vår strikk. Samme runde som Olympic Modell / Prøve-VM forrige helg. Jeg kjørte ca 14 runder. Veldig mange flinke barn. Strålende vær, og raske løyper. GØY!! 

Seier i Olympisk Modell

Endelig vant jeg Olympisk Modell 😀
Vi tok ledelsen med en gang, og vant til slutt med 25 sek. Finland og Polen bak meg. Det var ca 20 spann på startstreken, og høy underholdningsverdi.

Jeg kjørte med Frøken, Alaska, Lucky (!) og Tin. Lucky rotet litt i varvingene, men løp ellers supert. Litt bløtt føre, som nok var en fordel for oss. Har trent masse og langt i år. Tre runder a 2,4 km.

Litt vemodig å selge Romeo og Tin etter denne helga. De har vært supre. Vant NM med de i fjor også. Romeo har vunnet Pirena og VM barmark... Men nå er tiden inne for å jobbe masse med de nye valpene.

Jason fra USA blir hos oss en uke, for å trene og lære. Og Igor fra Polen blir til i morgen. Og forrige natten sov Susanna Kelly fra Canada her. Bra med litt liv!!

Kjetil sin tid er vi litt usikre på i dag, fordi en kjører ikke fikk tiden sin, men tror han kjørte seg opp til 5. plass (fra 7. plass)

Photos by Gnus from Poland:
http://www.gnus.pl/

Seier på jaktstarten

Jeg tok igjen Finnen i første sving. Vi holdt oss foran hele veien, og vant med 1 sekund. Yippi!!! Det var gøy. Videre rekkefølge ble: Sverige, Polen, og så videre...

Var en smule spent før start, og det ble jo veldig tett. Gøy for de som så på :-) Og en flott premieutdeling og bankett på Olrud Hotell på kvelden. Dette lover bra for VM neste år!

De andre slede klassene forstsatte med vanlig ("kjedelig") intervallstart, og avslutter etter løpet i morgen. 4-spann kjører Olympisk modell på søndag. Det sammeg gjør nordisk stil.

Kjetil hadde OK tid i dag, men Rodi Rupert kjører fort!!!

Prøve VM 2010

1. dag av prøve-VM er over på Hamar hundekjørerarena. Vanlig intervall start i dag. Sol og pent vær, nordisk stil og slede. Jeg ligger 1 sekund bak en Finne, og er 19 sekunder foran Svenske. I morgen er det jaktsstart, så det blir en heftig tur. Frøken Norge og Miss Alaska går foran, og Romeo (endelig tilbake!) og Tin går bak. Alle løp kjempebra, og løypa var helt topp. Litt kort distanse for oss, men sånn er det. 12.32 var tiden!

Kjetil's hunder er ikke på hugget. Han ligger 2.28 bak Rodi Rupert (Tyskland), og lastet en hund i sleden. Han kjørte 14 hunder, og tar ut to til i morgen. De kjører ca 20 km hver dag. For denne klassen er det ikke jaktstart, men vanlig intervallstart i to dager til, og sammenlagt tiden blir sluttiden. Kjetil ligger på 7. plass.

Se mer info under:
www.hamar-trekkhundklubb.net

Nå venter vi besøk av 14 kjørere og kommende kjørere fra forskjellige nasjoner. Skal prate om trening, utstyr og ting generelt. Det blir morro!

Snehvit og Fjellpulken

Nå har Snehvit løpt 8-km'ern også. Flink som Gullgutten. Pulk disponere jeg fra torsdag og laaangt fremover.  Pulk altså !!??! En sånn de fyller med alt det tyngste de kan oppdrive! Treningskamerat i Øvre Vang søkes herved. Er jo gøy da :-) Mitt beste hundekjører minne er et 2-spanns løp fra Klæbu, med Ole Brumm og Turbo Junior en gang i fortiden. Det var helt rått! 

Rodi Rupert er på plass og løypene er nå kjørt. Den nye utgangen er cool. Tilogmed en bakke :-) Prøve-VM til helga. Russland, Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Danmark og alle de andre landene. Da er det bare å håpe at Frøken er fit for fight, og at Romeo og Tin er på hugget. Vi glerer oss!

Kjetil har 8 hunder under kontroll, og er superfornøyd med arvtageren til Kyllingen. Ny Toyota Hiace 4WD. Livet er herlig :-) Next year!!!

Gullgutten i action

Det er mye snø, tiddeli bom...:-)
Første tur med sele i dag for Gullgutten (1/4 vorsther/greyh). Tungt føre, så det gikk passe fort. Da løp han like godt hele 8 kilometer'n. Stram line hele veien. Coolt. Han er til høyre bak på bildet...  Snehvit og Turboprinsen blir med i morgen.

Prøve-VM til helga: Frøken Norge, Miss Alaska, Tin og Romeo.
Får besøk fra bla. USA, som blir noen dager ekstra på "training-camp" hos oss.

NM flerspann

27. februar deltok vi i Norgesmesterskapet i flerspann 15 km med pulk. Det er 7 år siden sist vi gjorde det, og jeg hadde ingen planer om å gjøre det igjen. Men jeg brå bestemte meg på torsdag. Jeg har jo gode nye Peltonen ski, trent masse til Pirena og bra hunder. Det endte 1 sek fra bronse. Omkring hva jeg hadde håpet og forventet, men absolutt ingen selvfølge. Jeg har jo ikke tatt i en pulk med drag før torsdag og fredag kveld... (Alaska er "dreven" og har kjørt et løp med Marianne Krakk i fjor) Miss Alaska løp foran og Frøken Norge bak, og så trakk de på 41,5 kilo. Det med å trekke skjønte de bra, men føret var elendig, og når pulken kom dyttende på dem nedover vegret de seg veldig. Tapte et par plasser på det, men alt i alt er vi kjempefornøyde. Jeg lånte utstyr her og der, og har levert det tilbake allerede. Blir ikke noe comeback tror jeg. Men det var gøy :-)

Bildet viser 1. treningstur på torsdag. Ballast var André og Anniken (venninde av Julie). Hadde bare 3-spann drag og snørekjøresele bak, men vi fikk jo en tur 🙂

Tiden etter Pirena

Helgen etter Pirena var det NM i slede. Jeg (Lena) hadde ikke nok hunder, så det ble 88-års dag for barna og meg i Trondheim isteden. Frøken var innbilt drektig, Buff er parret, og de jeg kunne lånt av Kjetil brukte han selv. Alaska ble med Venke. 

Kjetil stilte 1. dag, men hundene var ikke i form, så han startet ikke dag to. Gratulerer spesielt til Hege som vant åpen klasse og 6 spann. Resultater finnes på:  www.hamar-trekkhundklubb.net

Nå ser jeg frem mot Prøve-VM 5.-7. mars. Frøken begynner å bli bedre, og så kan jeg event bruke Kjetil sine Romeo og Tin. Og så er Lucky og Fart (broren til Buff og Lucky) et godt alternativ. Pr. i dag har vi kommet oss ned på vinnertiden i NM, så det blir spennende. Men det er mulig å kjøre enda 50 sek raskere med samme hundemateriell (ref. Hamarsprinten i 2009)...

 

Lørdag 6. feb 2010 14.etappe Pirena

Årets Pirena, det 20. i rekken er avsluttet i La Molina, Spania under vinterfestival til ære for hundekjørerene med masse spanske og franske turister.
Lena ble beste kvinne, og nr to totalt etter Jiri Suchy fra tsjekkia i nordisk stil med ski og to hunder.
Kjetil fikk samme plass som i fjord nr 6 , her vant tyske Andres som var i en klasse for seg selv.
Ifølge GPS en har de allerede pasert på veg hjemmover Cap d Agde i frankrike hvor de har vært mange ganger å spilt golf i klubbregi.
De forventes til norge mandag/tirsdag.
Lena og Kjetil er tilbake på spansk jord igjen om 3 månder, da er hundene byttet ut med golfkøller.

Ny etappeseier og raskest av alle !

La Rabassa, Andorra, 13. etappe: Ny etappeseier til Lena, og ny bestetid av alle, og flott 3. plass til Kjetil. 14 km på alle.

Dette var siste tellende etappen i Pirena. I morgen er det show uten klokker, og en gedigen premieutdeling i La Molina (Spania).

Kjetil endte totalt på 6. plass i år igjen, men var nære ved å ta 5. plassen fra Patrik Wirtz (Sveits). Kjetil kjørte fort i dag, men manglet forrtsatt noen sekunder på 5. plassen. Robin lederhund hoppet over til andre siden i det starten gikk, og da ble de løpende i scootersporene på høyre side istedenfor der det var bra på venstre side. Gaus løp sammen med Robin foran, fordi Gold har haltet noen dager. Kjetil kjørte 8-spann igjen, og det var nok lurt å begrense seg litt, for løypa var stedvis veldig løs og utfordrene.

Jeg (Lena) tok sjansen på Frøken Norge i dag, og fikk nok en opptur. Det var ubeskrivelig deilig. Jeg endte på 2. plass i sammendraget, men har fått vist hva vi egentlig er gode for de siste dagene. Frøken løp langt beder nå. Alaska drakk ikke før start, og er veldig tufs i magen, men hun er jo dønn ærlig og løper alltid det hun klarer. At det ble beste tid av alle sledespannene også var bare helt konge!! Jeg har 5 etappeseiere tilsammen, og det samme har vinneren Jiri Suchy fra Tsjekkia. Men så hadde jeg etapper med fullstendig kolaps, og startforbud for Alaska tidligere i løpet. Det har vært alt annet enn gøy å være så hjelpesløs i forhold til syke hunder...!

Nå gleder vi oss til å komme hjem til Julie og André, få hundene friske, sove litt mer, og ikke minst kanske spise litt mere :-)

Takk til Jørn Storbråten handler som har delt sine erfaringer, og slitt seg ut med Alaska på startstreken (men han fikk god hjelp av Therese etterhvert da...). Takk til Beatrice for lånet av Smash. Han fikk en langt større oppgave enn den han var tiltengt. Takk til Tom for lånet av Gaus, og Ulrich for lånet av Pepsi. Takk til alle veterinærene her nede, som har gjort alt de har kunnet for oss (inkludert doping kontroll av Frøken Norge i dag). De 130 frivillige i organisasjonen er alltid blide og hjelpsomme, og ikke minst: Takk til "barnevaktene" mamma og pappa, som har bodd på Rydje i snart 3 uker!

Neste år er det VM i Norge, så da blir det ikke Pirena på oss... 320 mil i bil i morgen, så er vi på nett igjen.... See you!

4. feb.2010 12. etappe

Lena vant, og hadde dagens raskeste tid, og tok skalpen på tyske Andres som er suveren i sledeklassen med 12 hunder, hun tok demed sin 4. etappeseier.  Kjetil ble nr. 3 på dagens etappe i Grandvalira/Andorra, ministaten mellom Spania og Frankrike. Været har skiftet fra kaldt til mildvær.
Imorgen vil Lena kanskje prøve frøken Norge igjen etter en samtale med stevneveterinær. Smash er sliten og trenger hvile, mens Alaska har veldig lyst til å løpe fort, men klarer ikke å holde på det lille hun tar til seg av næring. Kjetil må også gjøre noen områkkeringer grunnet skader.
Ellers meldes det om stor stemning i Andorra, stedet hvor alt er avgiftsfritt !! (Referert av Arne B.)

Nå er Lena på nett igjen: Veldig coolt å slå alle i dag! Og veldig oppløftende med Kjetil sin 3. plass. Han ligger fortsatt på 6. plass sammenlagt, men har bare 1,20 opp til 5. Kjetil kjørte 8-spann, men Robin og Gold foran. Gold haltet på et bakbein tidligere i uken, og var merket av det i dag. Han blir trolig ikke med i morgen.

Andorra, El Tarter

Det ble ingen etappe på snørekjørerne opp slalombakken i Andorra. Bratt opp og bratt ned!! Men Kjetil måtte til pers... Han endte på 7. (tror jeg) Gikk OK, men løypa (les: Slalombakken) er veldig bred, og hundene er trent på å løpe til høyre pga trening på vei hjemme og hensynet til biler. Da blir det litt ugrei løping i perioder. Kjetil var forresten syk i begge ender natt til denne etappen, og måtte til legen å få sprøyte og tabletter. Det er mange som har vært syke av kjørerne her nede. Og hvis noen lurer på hvorfor det ikke er så mange bilder av Kjetil, så er det fordi han sniker seg unna fotoapparatene.

Tirsdag og 10. etappe

Lena er på nett igjen: Gårsdagen ble en gedigen opptur! Gullbuske, gullhatt og kondomdress på Alaska på pallen. Håpet noe var på gang...! Men så spiste ikke Alaska i dag tidlig, og Smash ville bare ligge i bilen og ikke gå ut. Alaska løp bra hele veien tross lite næring. Smash var med oppover bakkene til halvveis. Og så gikk det heller dårlig nedover siste halvdel av løpet. Da kom Tsjekker'n bakfra, og slo oss med drøyt et minutt. Det var selvsagt kjedelig! Vi stilte på pallen i Giraffe dress, både jeg og hunden. Oppmerksomheten vi fikk var det ikke noe å si på iallefall :-)

Kjetil kom inn til 9. plass, men var alikevel greit fornøyd med kjøringen. Han klatret en plass opp til 5. plass totalt. Gold og Robin løp foran i 8-spannet.
Gold sliter med en muskelskade i bakbeinet, så han står sansynligvis over i morgen. Da er det 6 km rett opp en slalombakke, og ned igjen, i Andorra. Det gjelder begge stilarter, selvom snørekjørerne ikke stod oppført på denne etappen. Her er det stadig nye "Spanske overraskelser".

For min del ble dette noe helt annet enn planlagt. Frøken Norge er ikke noe bedre av sitt innbilte svangerskap, og egner seg kun i oppoverbakker. Alaska begynner å komme seg, men er avhengig av en likeverdig makker. Smash var med som 3. hund, til bruk på korte etapper. Nå har jeg endt opp med å måtte bruke han på de fleste etappene. Smash er for ung og uerfaren til å takle det ansvaret. Vi gjør det beste ut av situasjonen, men ser frem til å komme hjem nå. Savner Julie og André masse!!

PS! Hundene til Tsjekkere'n kom heldigvis til rette i går kveld/natt. De var skadefrie, men ganske slitne. 

Mandag 1.feb

Lena vant! med Alaska og Smash tok de sin 3. etappeseier i nattløpet i den franske delen av pyrineene i Chioula/Plateau de Beille på ca 1500 m hvor bjørn og fjellgeiter er ett vanlig syn, de var 51 sek foran tsjekkiske Jiri Suchy som leder sammelagt foran team Lena. Dette var en etterlengtet opptur etter store problemer med hundene hvor frøken Norge er ute for resten av Pirena.
Kjetil ble nr.5 og beholder 6. plassen sammenlagt, men ledende tyske Tom Anders kjører meget fort å bare øker ledelsen for hver eteppe i løyper som er meget krevende, mye bakker opp og ned med krappe svinger.
I morgen tidlig kl. 0800 kjøres 10. etappe i samme løype den motsatte vegen.
Ellers kan nevnes at en tsjekker mistet 2 av sin 3 hunder i går ved det hotellet de bodde på så han måtte starte med sin ene gjenværende hund mens noen ble igjenn i håp om å finne dem.

2450 m.o.h

Nå er Lena på nett igjen: I dag var det en flott dag med sol og 8 minusgrader. Sledeklassen kjørte 22 km og snørekjøring 17 km. Løypa startet på 2000 m.o.h., gikk nedover og nedover, og deretter opp til 2450 m.o.h. Kjetil kjørte Gold og Robin foran. Totalt 9 hunder i spannet. Romeo ble sliten og fikk sitte på sleden på slutten. Det ble litt tungt, så Kjetil endte på 9. plass. Han er på 6. plass sammenlagt. Gold halter på høyre bakbein etter i dag, men iflg. vet. Richard kan han trolig løpe i morgen. Da er det 27 km for sledeklassen, og nytt løpssted (Frankrike)

Jeg fikk ikke lov å starte med Miss Alaska i dag, så det ble Smash og Frøken Norge. Smash løp ok hele veien, og Frøken hadde problemer nedover og der det gikk fort ellers. Fint for oss (les: Frøken) at snørekjøreklassen avsluttet etappen midt i slalombakken, og "slapp" å kjøre ned den sorte løypa. Ned måtte vi jo, men uten tidtaking, så hundene kunne løpe løse. Vi endte som nr. 2 i dag, men øket forspranget til de bakover på listen. Årsaken til Frøken's tilstand er uklar. Hun er klart innbilt svanger, men vi har også funnet en kul i en pupp. Det blir grundig utredning når vi kommer hjem, i tillegg til ny blodprøve som skal tas i morgen. Prøver så langt det er mulig å ikke bruke henne mer her nede... 

Det ser ut som Alaska får starte i morgen. Hun har spist mer, og så jobber vi med væske inntaket. Smash blir da med på morgendagens 11,5 km. Etappene i morgen starter kl. 18:00. I år skal jeg ikke bruke skarp kniv på hundepølsa... 

Nytt fra Pirena....

Heisann hoppsan –
Siste SMS fra Lena melder om at Kjetil har kjørt seg opp til 5. Plass sammenlagt!! Hurra for Kjetil, Gold, Arrow og sikkert også Romeo og resten av gjengen!! Kjetil sa ha var missfornøyd med etappen pga hundene gitt til høyre hele tiden og der var det plomp og ikke det beste sporet…  men allikevel topp kjørt i dag! 

Lena har kun pleiet såre rumper, dårlige mager og poter. Tenker Alaska, Frøken og Smash nøt hviledagen sin godt.  Nå håper vi været er bedre i morgen og at hundene har fått litt hvile så Lenas trespann er klar for å hente nye minutter i sporet. 

Therese "Dronninga" Graff (samboer'n til handler Jørn) har tatt fly nedover, og blir med teamet resten av Pirena. Hun trengte en "ferie"...

Må fortelle at jeg sitter nå i plastikk lavoen til www.funracing.no , altså i camping vøgni  til Hege og Per Sverre på Gåsbu International Sleddog Arena – her er det trådløst nett!, fullt liv og hele landslaget slede er samlet. Vi skal lære om antidoping og nyte godt av hverandres erfaring.  Noen juniorkjørere er også invitert og jeg kom akkurat inn fra trening med Alexandra Vedeler som har trent med Tundra, Jippi, Swix og Ronja!! Kjempe moro å stå på ski bak sleden til Alexandra som er ung og lovende - og et hundekjører talent!! – eller fremtiden kan en vil si!!

Nyt lørdagen og følg med oss videre…

6 etappe

Heisann
Lena melder om at hviledagen i går gikk med til å pleie Frøken og Alaska som ikke er i toppslag. Frøken veldig rar, veldig dårlig i magen. Alaska også veldig dårlig i magen - spruen står visstnok it a begge. Hører ikkenoe om at Kjetil sine er syke, så vi kryser fingrene for at alt er bra hos han!!

I dag bøåder det kraftig og snørekjøring er avlyst, slede går som planlagt. Veldig veldig bra Lena får en hviledag ekstra, merner ikke Lena men hundene!!! Kjempe trist de skulle blei såå store problemer med sykdom for Lena`s hunder i år.

JEg reiser nå på løp i Lommedalen, og viedere på landslagssamlng slede, så følg med på www.pirena.com slede resultater.

TIlnake i morgen kvled - ha en fin lørdag og kryss fingrene for  atFRøken og Alaska kjape blir friske!!


5. etappe - hviledag i morgen...

Ny dag og en bra dag for Kjetil!!! Lena skriver følgende i sms nå i ettermiddag:

Yippi - Kjetil på 4. plass, han er vedlig fornøyd etter dagens 38km. Gold og Arrow foran, Arrow en tur i sleden og Kiss ble lederhund. 8 spann i dag. Hurra!! Flotte forhold og -5 grader.

Lena kjørte med Frøken og Smash, melder at Frøken var like bra som på HamarSprinten....og for Frøken var ikke i slag den helgen... vi trodde det bare var for mye ribbe vi...    Smash var ok lenge, men blir ukonsentrert  etterhvert siden Frøken ikke er på topp. Alaska tømmer seg mye og magen virke ikke bra... 

Resultater finnes her http://www.pirena.com/esp/pirena/resultadospirena-esp.html og totalt ligger nå Lena på 2 plass 12 min etter og Kjetil på 6 - 32 min etter... 

www.pirena.com

I morgen er det hviledag og det sikkert veldig bra for Alaska og Frøken - sikkert greit for Hillestad- Ekspressen generellt!!  

Kveldsetappen

Lena melder følgende fra kveldsetappen:

15km for ski og 17km for slede. Slede kjører fra A-B – Kjetil inn som nr 2 Hurra – Middag og show før de kjører tilbake uten tidtaking. Gaus og Robin i led i 6 spann!! Hurra for Kjetil (Bilde kommer... bare blogmasteren kommer hjem fra jobb utpå morrakvisten)


Lena kjørte ut med Smash og Alaska – de raste ut og så ut til å kunne gjøre det stort. Men etter 6km ble Alaska rarere og rarere o gved 10km hang hun etter i nakkelinen. Hun sprutet ut masse bæsj og ville ikke videre. Jeg tok av nakkelinen og ploget bak, foran og på siden. Stoppet og tvang henne med. Burde nok satt henne igjen ved en løypepost men da kan hun ikke gå flere etapper. For et Pirena for oss sier Lena i sin SMS. Resultatet har hun ikke sett ennå... Nå er det full fokus på å få hundene friske og prøve på noen etappe seire senere ut i løpet som jo nesten akkurat har startet!!

Vi gratulerer Kjetil og krysser fingrene for Frøken og Alaska – og ikke minst for Lena!!

4. løpsdag dagsetappen

Lena meder om en dårlig dag for hennes vedkommene.... sms sier følgende:

Dritt - Slått med 2.14 Frøken er som hun har vært i romjula - ikke med i det hele tatt! Alaska var ok, men det rant litt ut av rompa hennes underveis. 15 km og samme runden i kveld. Frøken har store pupper, så hun er helt klart innbillt drektig!!  Skikkelig kjedelig. Kjetil kom akkurat til 6 plass tror jeg.... Han avanserte totalt, hurra for det!! Romeo på sleden, Tin burde vært oppi der han også.. Pent vær og kaldt, nysne og greit  føre, litt bløtt... Denne tsjekkeren er visst en skikkelig råtass....

Vi krysser fingre og alle poter for Lena og Kjetil på kveldsetappen!!

3. løpsdag

Dagens melding fra "PirenaLena":

I dag kjørte alle samme løype, 2x6,2 km i Chandanchue. Masse slalombakker og en cool skiskytter arena. Minus 10 og sol!! Jeg hadde store forhåpninger for Alaska og Smash, Frøken skadet en pote stygt i går, så hun hviler i allefall en dag. Teamet var happy i starten og Smash løp med nakkelinen i munnen, men Smash ble dårlig i magen og det fungerte heller dårlig på slutten. Var lenge deppa for den dårlige slutten, så jeg sjekket ikke engang hvor langt bak jeg var før etter at Kjetil var i mål til 4 plass!! Gold og Roblin var ledere, Romeo og Pepsi var også med! Gaus var ikke med. Kjetil var 1.58 bak Tom Andres!! Så til dagens høyde pkt Jeg hadde beste tid!! 4.5 sek foran Jiri!! Og bare 3 sek bak beste slede!! Rått!!  Da er det håp. Jeg beholdt  den blå leder trya og er veldig spent på de neste etappene. Nå skal potene til Frøken files og håper på henne i morgen!!

Vi krysser fingre tær for de videre etappene :-)

2. løpsdag

Lena leder - vant etappen i dag!!! Kjørte med Frøken og Smash - veldig happy!!
Bilde og mer info kommer..... følg med!!

Naa er det Lena som er paa nett: Kjetil endte langt ned paa lista i dag, med sitt 10-spann 13 min. bak Tom Andres som leder. Kjetil er naa nr. 10 totalt. Men det er lenge igjen. Gaus og Gold gikk foran, men Gaus ble sliten saa Arrow matte overta. Robin og Gold gikk foran i gaar, men i dag fikk Robin hvile.

Loypa var 1 km kortere i dag, pga veldig varmt i gaar, og minus 5 i dag. "Bekken" vi slapp a gaa i dag laa det en snoscooter oppi i gaar da jeg passerte... Altsa 26 km pa slede og 13 km pa snorekjoring. Frk Norge er litt innbilt drektig, og er ikke helt pa hugget nedover. Det var saa isete i dag at det var helt umulig a bremse pa ski. Det gikk den veien tyngdekraften ville, i stor fart. Det som kjorte med sokker pa hundene matte ta de av fordi hundene ikke kom opp bakkene (noen av bakkene er litt i overkant bratte!). Frk. Norge ble veldig saar paa to poter. Hun staar over i morgen, saa haaper jeg vi faar leget det vaerste innen de laange etappene i over i morgen og dagen etter.

Jeg leder naa totalt med 20 sek paa Tsjekkeren Jiri Suchy. Men her er ingen ting avgjort, saa vi gleder oss til Chandanchu i morgen. De snur resultatlisten og saa starter vi etter den, og da er det veldig behagelig aa starte til slutt i klassen :-)

De 130 funksjonaerene gjoer alt for at vi skal ha det bra, og det har vi 🙂 !
Gold har vaert "slem" med Jorn, men det gaar kjempebra, bare en liten "bulk" paa haanda. Vi kjenner jo Gold naar han er innspent.

 Vi hilser til de som vant kongepokaler hjemme, og spesielt til Julie og André !!!😀🙃😘 Og selvsagt til Turboprinsen og alle de som naa bor paa Rydje!

Venke maa legge ut sms bilde, for som dere skjonner pa de manglende bokstavene, sa er ikke dette PC´n min...

1. løpsdag

Hei hopp -
Lena forteller om stor åpning av løpet lørdag kveld i Zaragoza by. Mye liv i gatene!

I dag gikk starten og kl.15.58 melder Lena at alle er i mål. Fine forhold for ski men kanskje litt bløtt for slede - Lena kjørte med Frk og Alaska. Alaska slet mye fra halveis, men Lena sier at slik var det også i fjor, ingen bekymring å spore. Lena inn som nr 2 - 51 sekunder bak Tsjekkisk mann som er ECF-mester i snøreløping, og det betyr at han er god! Hundene hans er store som hester... (Jana Porubska - frua til Pavel - stiller ikke pga sykdom dessverre)

Kjetil inn som nr 7 - bare 6.12 bak leder!! I fjor var han 19 min bak- så dette er en god start for Kjetil - mange dager igjen! Samme sted i morgen, 27 km for slede og 24 for ski. 3,5 pluss og overskyet...

Beklager skrive leifs... det går fort i svingene og tastaturet er litt slitent...

Må benytte anledningen også til å gratulere medaljevinnere fra NM på Lygna - Fullstendige resultater på www.norsktk.no
Selv er jeg mer enn kjempefornøyd med innsatsen til Swix!! (min egen også - kjøpte egen pulk først i fjor...)  Swix inn på 10 plass er totalt 18 seniordamer i går og 8 plass av 15 i combind i dag!! Dette er bedre enn jeg hadde håpet på, kjempe gøy!
Venke ;-)

Hillestad Ekspressen er "on the road"

Heisann - Venke her! Mens Lena, Kjetil og Jørn Storbråten (handler) er i Pirena skal jeg prøve å føre pennen her på bloggen. Lena sender meg sms (billig er best) og jeg prøver å holde dere informert ;-)

Lena sier: Hello - Nå er vi godt nede i Tyskalnd, fortsatt sne på bakken og minus! Frøken Norge er helt i hunder, og skjønner nok tydeligvis hva som er på gang!! Smash er snill og luftes løs sammen med Kjetils 13 hannhunder. Altså kun 3 tisper  og meg (lena) på tur. Kjetil og Jørn har sovet godt i natt og jeg har utført den delen av døgnet mindre bra... Sitter med pc`n og har det topperz, med musikk og bilder ra bla. SHKS ;-)

Hillestad Ekpressen er er ikke så tung som i fjor, da sleder og halm var på taket på henger`n. I år skaffes halm underveis, så ingen bøter for overvekt i år! Har også frysetørret vom fra Norsk Dyremat i stedet for tungt frossent kjøtt.  So long

Venke hilser også ;-)

Nedtellingen har begynt

Nå er det montering av de siste skapene i bilen (litt dårlig planlagt å ikke være ferdig med det enda, men sånn er det i allefall). Det meste er pakket, og hundene virker OK. Mangler blodprøvesvar på Smash, men det kommer nok i morgen 🤭.

Kjetil mistet lederhunden Drops for 4 dager siden, og det var veldig dårlig timing. Hun hadde etter all sansynlighet et epletisk anfall, og dode som folge av det. Tragisk! Kjetil har fått leie hunden Gaus av Tom Hellstrand, og i 12. time (går kveld) hentet han Pepsi som Ulrich Spliid eier. Ulrich har flyttet til Norge, men kona likte seg ikke, så han returnerer til Danmark ganske snart.

Nå snør det her på Rydje. Vi håper på litt penere vær enn i fjor, da det var snøvær, tunge spor og dårlig sikt nesten hver dag.

Kjetil har som mål å komme blandt de tre første, etter 6. plassen i fjor. Han tapte hele 19 minutter første dagen, og har helt andre planer for 24. januar i år.

Jeg vant i fjor, og kjører for å forsvare seieren. Men det er enda hardere konkurranse i år, så det blir spennende. Jeg gleder med veldig til å komme i gang på mine nye Peltonen ski.

Venke de Lange blir i år igjen vår sjefsblogger. Takk for det!!!

Klare for Pirena 2010

I år der det 20. års jubileum for Pirena. Vi gleder oss masse! Jørn Storbråten er klar som handler. Han har masse erfaring, og er tidligere vinner av liknende løp i alpene. Avreise mot Pirena er ca. 19. januar. Se mer info på: www.pirena.com

Det er en smule kaldt nå: I går startet ingen av bilene, og vannet frøs. Men vi fyrer med ved, og overlever på varme og kjærlighet. Hundene til Kjetil bor i hengern, for å holde varmen. Mens mine 10 (!) hunder bor i minimum 16 grader. Hvor alle de 10 kom i fra skjønner ikke jeg, men det var 10 når jeg talte, og det var uten Romeo...

Jeg har testet Lucky og Alpina i spann nå. Det ser veldig bra ut, i allefall i kaldt vær. Da har jeg 4 egne hunder til NM og prøve-VM. For de som ikke vet det er Lucky, Alpina og Buff 50% greyhound, og skal iflg. oppskriften ikke virke så langt som 8 km i høy fart. Spennende !!


Hamarsprinten 2010

Litt blogging fra Hamarsprinten 2. og 3. januar: Relativt kaldt vær og sol. Plump og gjennomslag på lørdag. Frøken Norge er stor og rund i magen, etter litt for mye ribbe, og løp IKKE bra. Buff løp bak sammen med Romeo, og hun holdt hele veien. Kjempegøy! Vi endte 30 sek bak Venke de Lange (som hadde lånt 2 hunder av Hege Ingebrigtsen), og vi lå på 4. plass.
Kjetil lå 1 min og 30 sek bak Hege etter første dag. Hege ledet også 6-spann etter første dag. Ganske imponerende !!

Dag to var løypa langt bedre. Det ble fart og spenning. Jeg satte Buff foran, og det gikk også supert! Vi fikk bestetid, men manglet 9,8 sek til 1. plassen. Venke vant med 2 sekunder. Nå kommer Alpina nedover også, så har jeg 4 "egne" hunder til NM og prøve-VM. 
Spennende 😀 !!
Kjetil tok igjen Hege og vant med ca 30 sek. Og det med Buffy på sleden. Så bra!

Det var kjørere med fra Frankrike, Storbritannia, Nederland, Tyskland, Sverige og Norge.

Juletreet 2009 er i hus

Nå er treet i hus. Hentet i "Rydje-skogen". Pakkene er levert, og Spotify spiller julemusikk. Just happyness!!

23 minus i dag. Snørekjørte med Venke, Wenche Spidsberg og Kiri-mama Katrine i går og i dag. Da var den nye dundressen fra Bergans helt topperz! Trener rett fra døra nå. Endelig og herlig.

Har fått låne Smash av Beatrice. Ser ut som han blir min 3. hund i Pirena, sammen med Frøken og Alaska. Romeo går da inn på teamet til Kjetil.

Nyttårsaften er temaet GULL & DIAMANTER, så vet dere det 😋

3/12-2009 Vinter'n har kommet

Nå blir det mere snø; Fredag og lørdag- Regner med å kunne trene hjemmeifra i løpet av helgen. Var et par dager på Ringebufjellet i uka. Mer enn nok snø, og fine turer med Provit og Romeo. Wenche, Alpina og Buff var også med. 
Frøken har løpetid, og står for alt og alle. Alaska har operert mandlene, og skal begynne å trene i dag. Derfor var de hjemme...

Nå er løpeturen over for meg, og hundene skal ut. Pirena nærmer seg, og vi gleder oss! Kjetil trener med slede 30 min unna. Alle hundene har vært friske i år heldigvis, så det blir spennende fremover. Litt tidkrevende influensa på meg, men er klar nå. Ser ikke så værst ut med den tanna jeg slo ut med en hammer heller. Og TV rommet jeg "carpentet" blir veldig bra!!Peltonen og OneWay, men snøen uteblir...

Nå holder vi på å vente oss i hjel, på snøen!!! Har heldigvis vært bart i "gutua", så vi har trent OK. Men så møkkete og kjedelig da.....

Ser ut som Peltonen og OneWay blir en del av Pirena og fremtiden. Det blir spennende med nytt skimerke🙂. Nå må jeg nok "bo" i kjellern fremover, for å glide altså...

Ellers er det full fart med gavekalender-planlegging, skitrening og fotballtrening. Provit løper forresten lederhund foran ATV'n. Han er kjempeflink, og litt over 7 måneder. Turboprinsen, Gullgutten og Snehvit vokser og blir kjempefine. Kjetil sine valper ser også bra ut. De trener ikke enda, men når snøen kommer blir det full fart. 

Tilbake i Norge

Frøken Norge er nok den som tok flyturen hardest. Hun har ligget inne på en hundemadrass og to dyner siden hun kom hjem, og nesten ikke rørt seg i hele tatt. Livredd for å bli forlatt i en flykasse igjen. Hun er Happy, men avhengig av å vite at jeg er tilstede. Og jeg er tilstede! Ligger med feber og er svimmel. 6. dagen nå så det går vel snart over... Har ikke sovet en hel natt siden før vi reiste, så det er vel normalt med en reaksjon. Alltid noen hunder som hadde noe på hjertet, desverre...!

Siste dag av VM barmark 2009

Det ble sølv i sparkesykkel med to hunder. Igor klarte å komme 10 sek. foran meg i dag. Vi kjørte alle mye raskere enn i går. Været var 5 grader og noe snø i lufta. Perfekt for hundene. Frøken vegrer litt nedover nå, så det var på slutten vi sviktet. Hun har et "kutt" i en pote. Halter litt og går med sokk. Alaska løp som en gal nedover.... Linn Beate kom på 3. plass, og var i dag 22 sek. bak meg. Venke endte på 4. plass.

I ettermiddag var det "tullestafett": 3 x 1,2 km. Venke, jeg og Viktor løp, i gulltights. Swix syntes ikke det var gøy, jeg mistet deler av beltet, og Viktor løp med tightsen på knærne. Polen vant...

Nå er det strax tid for å returnere mot USA og Maine, for å bli der til flyet går på onsdag. Vi har hatt det flott, og fått mange nye venner. Og ikke minst konkurrert i topp løyper. Men, nå blir det godt å komme hjem!

Sparkesykkel 2 hunder

Nå er vi i gang med sparkesykkel to hunder. Det var veldig varmt og temperaturen steg hele tiden. Mange sinte kjørere og noen amerikanere som boikottet, fordi det var i grenseland av det som er forsvarlig. Jeg startet seint i klassen, 26 minutter etter første mann. 18 grader da Miss Alaska og Frøken Norge raste ut. De løp fint, men Frøken fikk store problemer på slutten. Var ikke sikker på om jeg klarte å fullføre løpet, men det gikk akkurat. Mye "nedløping" og bading/vann umiddelbart reddet hundene fra å gå helt inn i overopphetet tilstand. Vi ligger 4 sek. bak Igor fra Polen, og Linn Beate er 22 sek. bak meg. Venke er på 4. plass. Det blir spennende i morgen. Da får vi i allefall like forhold... Men det er nok litt varmt vær i vente. 

VM gull til Frøken Norge

Dette var skikkelig DIGG! Det var skummelt å starte først med den Sveitsiske mannen bak seg, en ordntlig athlet med en stor flott hanhund. Og alle de oppoverbakkene var i allefall ingen bakdel for den skumle mannen. Frøken har vært på hugget i det siste og løp 6 sek. raskere i dag enn i går. Dominik kjørte også raskere i dag, så han var bare 1 sek. bak meg. Men totalt ble det 7 sek. Venke var ca 20 sek bak meg i dag og, og ble dermed bronse vinner.

Mitt VM gull nummer 18.😀

Viktor og Linn Beate vant snøresyklingen på overbevisende måte. Rekkefølgen ble den samme som i går her også.

Det er kald og godt (+5 ?!), men meldt mye varmere i morgen og søndag. Det er mange gode med i sparkesykkel to hunder også, så jeg er veldig spent. Kjørte Miss Alaska i løypa i går, og hun løp veldig bra også. Blir spennende å se om jeg får sove noe særlig i natt. "It's hard to be a musher!"

Stedet her er fint, med servering av mat til alle tider, fyr i peisen, god kakao, og veldig hyggelige mennesker. De prater stort sett fransk her, men er villige til å forstå min særdeles begrensede fransk. Løypa er som sagt veldig lik en norsk skiløype, med bratte bakke opp og ned, mest vei og en del bred sti med litt gjørme. Head-on passeringer på et par veier, men sperret med gjerde i mellom.

I morgen starten vi seinere. Tror det er ca kl. 13:00 (= 19:00 norsk tid). Sammenlagt tid er tellende, så vi må vente til søndag før det resultatet foreligger. Smart å gjennomføre VM slik at vi får deltatt i flere klasser :-)

Nå sitter det en radiostasjon rett bak med og sender direkte: CKGS 105,5

VM's første dag

1. dag av VM er over. Vi kjører 2 dager og sammenlagt tid er tellende. Sparkesykkel 1 hund leder jeg og Frøken Norge. Domenic fra Sveits (mann) er 6 sek. bak meg, og Venke og Swix på 3. Foreløpig.....

Det var kjempevanskelig å velge mellom Miss Alaska og Frøken Norge, så valget ble ikke tatt før en time før start. Frøken har virkelig vært på hugget her borte, så derfor ble det henne.

Igor leder 4-spann, og det liker vi :-)

Viktor og Linn Beate leder sykkel klassene med god margin. Linn Beate har nest beste tid av alle herrene, og det er coolt!

Resultater etter 1. dag av to dager:

1-dog kickbike:
Lena Boysen Hillestad, Norge
Dominik Crettenand, Sveits
Venke De Lange, Norge

Sykkel kvinner:
Linn Beate Hansen, Norge
Anna Bajer, Polen
Britanny Colbath, USA

Sykkel herrer:
Viktor Sinding Larsen, Norge
Marek Dlugolecki, Polen
Hubert Kiljan, Polen

4-spann:
Igor Tracz, Polen
Jason Sperry, USA
Jessica Doherty, USA

Fremme i Saguenay, Quebec

Etter 10 timer i bil, fordelt på to dager er vi fremme på race siten. Løypa er hard med mange bakker. Ikke særlig teknisk, men vi har aldri konkurrert i noe liknende når det gjelder bakker. Dette bli spennende!

Det er foreløpig snø, men varmere vær i vente. Løypemannskapet har gjort en fantastisk jobb med å få all snøen ut av løypa. Ellers er Saguenay en stor by, med masse å by på, Vi bpr på et hotell utenfor byen, med de fleste kjørerne fra USA.

Første start kl. 11.00 i morgen (dvs. onsdag 17.00). Venke og jeg starter i sparkesykkel 1 hund. Viktor og Linn Beate starter ca 15.00 (21.00)i sykkel.

Søndag i Maine, USA og "bugs-land"

Vi hadde en varm, solfylt og nydelig dag i dag. Men; det var for risikabelt i løypa, og vi endte opp med å trene på egen risiko. Og det gjorde vi. Jeg sjekket klokka, og fant ut at min antagelse er riktig. Frøken Norge ser ut til å bli den som løper i sparkesykkel 1 hund torsdag og fredag, så er det sparkesykkel 2 hunder lørdag og søndag. Ser ut som Alaska er rett før løpetid, og da blir hun litt "rar", akkurat som i Polen 2007. Det går fort over, så hun blir topperz til lørdagen tror jeg...

Det som ikke var så FLÅTT i dag var følgene av vår løpetur i skogen (uten hunder). Da vi kom inn hadde jeg en "edderkopp" som krabbet rundt på hånda og ikke ville av. Jeg fikk etterhvert noen febrilske bevegelser som Marc (mannen i huset) så, og skjønte med en gang at det var en flått. Jeg vrengte av meg ytterklærne og gikk opp til Venke som dusjet. Det ramlet av to til av fra klærne mine, og noen fra kroppen til Venke i tillegg til den som hadde bosatt seg der. Man trenger ikke så livlig fantasi for å forestille seg hvilken huskestue det ble i vår etasje. Mange stygge ord på flere språk, blandet med latter og hyl. Mulig vår reaksjon var litt "over kill", men disse bugs'ne er jo så ekle. Hvilken funksjon i vårt øko-system har de egentlig??
Coyote er det er visst mange av her, i tillegg til bla piggsvin. Så derfor spredning av disse bugs'a....  Jegere jakter med feller rett ved løypa.
I morgen blir det sparkesykkeltur på asfaltveien for oss   🙃

Run Dawg Run festival 2009

"Run Dawg Run" festival turnet into "Swim Dawg Swim" festival. Det ble desverre avlyst pga mye regn, og meget teknisk løype på gress. Synd, men det var nok riktig...

Det høljet ned hele ettermiddagen også, og tordnet og lynet. Det endte med at vi måtte foredra innendørs på kvelden, som bildet viser. Veldig behagelig, for det var very cold and wet outside...!

Vi lurer på om det blir løp eller trening i morgen ??

The day after yesterday

Nå har vi vært i trailen til Sara to ganger. Den er bare sååå cool. Litt kort, men action. Minner om Sørkedalen... Vi venter i spenning på Viktor og Linn, for om litt er kaffen klar.
Huset vi bor i er laget kledd med plastikk (ikke gladpack da). Det er flott her! Frokosten er klar når vi står opp, og vi har fått verdens cooleste skilt i morgengaver. Nå kan jegerne bare skygge gutua...

Vi skal vise frem hundene våre i Portland i kveld, for alle dyreeierne i Pet-shopen "Planet dog". Altså: Vi skal holde foredrag om hundekjøring i dag.

Strax blir det løpetur på oss to-beinte. PS! Marit, vi har hentet tørrfóret til Start, og kommer til å savne han på startstreken. Og Lisa, ikke gjør den brøleren å dekorere pulken med noe annet enn gull-bokstaver da...! Og en annen ting: Vi har funnet den optimale hengern til deg. Integrert micro ovn, gass bluss, og you name it... Overfør penger til Venke, for mitt kort er sperret allerede... 

Fremme i Oxford, Maine

Naa er vi vel fremme hos Sara og Marc. Vi fikk kjempegod service av SAS i Copenhagen, og er veldig lykkelige for at vi tok bilen til Danmark, for flyturen var en smule laang alikevel. Men ingen av jentene hadde tisset i buret, og var lykkelige naar vi endelig fikk slippe de ut. Det var 3 plagsomme "sherpaer" som krevde 60 doller for aa laane bort trallene sine til oss da vi landet i Newark. Litt daarlig  1. intrykk av USA da....! Vi ble hentet i en leiebil/van, av Sara og Marc, og reiste ca 7,5 time opp til deres sitt house. Nice place! Nesten too nice. Tepper paa alle gulv og maange bamser paa barnerommet der vi ble innlosjert. Vi "sov" noen timer i natt, og har vaert paa hundemat shopping og sightseeing i byen "Norway" i dag. Snart blir det sparkesykkeltur rett fra huset. De har 23 hunder her, saa 3 til gjoer ikke saa mye forskjell. Regner med at Viktor og Linn Beate kommer i kveld. De landet nesten likt med oss i gaar, men pga forsikring paa campingbilen de har leid maatte de sove en natt i New York.
Det er litt tungvint aa ikke kunne skrive alle bokstavene (de er ikke paa dette tastaturet), saa jeg gjoer nok som Ola fra Sandefjord neste gang jeg skriver.
Det er 6 timer forskjell paa tiden her og i Norge. USA er 6 timer bak Norge..... Hvis noen vil ringe til Sara, saa er saa seint som mulig paa kvelden i Norge det beste.

PS! Skal hilse TA fra frihetsgudinnen. Hun holdt tommelen opp 😉 

Vi "padler" mot VM i Canada

Nå er alt snart pakket og klart. Har tatt mye tid med forberedelser til foredraget også, men nå skinner solen over Rydje, og vi gleder oss. Vi kjører fra Oslo kl. 14.00 på mandag, og sover på flyplass parkeringen til tirsdag. Vi kjører bobilen til Venke nedover. Det var nesten umulig å få fly fra Oslo som kunne ta med våre Giant flykasser, så direktefly til Newark fra Kastrup blir bra. Bare 6 timer for Frøken Norge, Miss Alaska, og Swix (Venke). Frøken og Alaska har slanket seg, og er superklare = ikke bare lett å spenne inn. Det tyder bra!
Skal prøve å holde liv i bloggen mens vi er bort😎 Ligger praktisk info under "Canada" for de som er interressert....

NM og Buff

Nå er NM barmark over, med en sølvmedalje i bagasjen, og vi kom hjem til snøvær....

I 4-spann vogn var det Svein Ivar Moen som trakk det lengste strået, 6 sek. foran meg, Alaska, Frøken, Romeo og Buff. Buff løper superraskt ut, så de andre har slakke liner. Men det holder desverre ikke helt inn på 6 km. Men jeg må nok være fornøyd med Buff, for det er neste generasjon som skal bli løpshunder...

Jeg valgte å bruke Buff igjen i sparkesykkel to hunder på søndag, sanmmen med Alaska. Det gikk veldig fort til 3 km, så dabbet det av litt... Ble ikke noe stort resultat, men jeg fikk svar på hvem som blir igjen hjemme når jeg reiser til VM om en uke.

Frøken Norge halter jo, pga forkalkning i en tå, men jeg kan bruke henne i VM, og sette henne på behandling etterpå, så hun blir "brukanes" til Pirena. Men det er jo veldig synd med den tåa da!!!

NM barmark

Lenge sisen sist igjen... Men nå skal det bli hyppigere oppdateringer!
Jeg er klar for NM 4spann i morgen, og sparkesykkel med to på søndag. Kjetil blir hjemme og gjør alt for å ikke stresse hundene så de blir syke som i fjor.

Frøken Norge har forkalkning i en tå, men får løpe NM og event VM i Canada om 3 uker. Så blir det Rimadyll en måned, før vi må tenke karenstid til Pirena. Veldig kjedelig, men et faktum! Kanskje Buff får prøve seg på søndag sammen med Alaska?! Hun er helt rå i løpesett og fart, men det spørs om det holder for en 50% greyhound...

Apropos Greyhound: Valpene ser veldig coolt ut. De har vokst seg vakre, og er 100% løpere i kroppen. De er vel ca 11 uker nå, men jeg kan nesten ikke vente med å trene dem...

Provit (Frøken Norge og Iron til Kjetil) er også en kjekk kar. Valpete og koselig. Broren Junior flyttet til Polen forrige uke. Igor er kjempefornøyd, og har visst aldri kjøpt bedre valp... Hele kullet er forresten veldig like fortsatt, så det blir spennende å følge de. Jeg har så vidt prøvd Provit foran sparkesykkel og ATV med stort hell.

Nå farer jeg mot Ringerike i bobilen. Henger har jeg visst ikke lov til å kjøre, så bilen er full: 4 hunder, 6 sparkesykler, en vogn og masse utstyr...
Det er bare å google nm barmark, så er det mulig å følge med hvordan det går i NM.

Sola skinner :-)

Nå bygges det i flere retninger på Rydje: Vedbu, fórrom og peis ved uteplassen. Og så trenes det; Hunder selvsagt, og meg selv til Pirena. Buff, Frøken Norge og Miss Alaska har alle vært på sauedressur, med stort hell. Deilig å få bekreftet at de er "normale".
Før vi kommer ordntlig i gang med sesongen er det noen fotballkamper igjen, og jeg er jo trener for Jenter 10. Gøy det og! Og til slutt er det klubbmesterskap i golf i Sverige. Det kræsjer dessverre med løpet på Hamar 26. september, men sånn er livet... NM er 10.- og 11. oktober, og 20. bærer det avsted mot VM i Canada. Vi gleder oss:-)

Høsten kommer, og valpene reiser

Nå er den våte sommern på hell. Valpene til Lucky og Timmi er veldig fine, og snart klare for å flytte ut. To skal til Amerika, og 3 til Belgia, Nederland og Sveits. Jeg beholder 3 stk. Turboprinsen 2 er allerede registrert på www.stamtavla.no ..... Dette blir veldig gøy!

Junior er solgt til Igor i Polen, så da blir det hard konkurranse på barmark og snø for de som sykler og kjører spann om et års tid. Gutta er 4,5 måned nå, så det er ikke akkurat hyggelig å skulle levere Junior:-( Men det blir nok med 4 valper for meg! Tror Junior får det veldig bra i Polen.

I sommer har hundene ikke trent. Vi har gjort alt for å bli kvitt siste rest av hovne mandler o.l. Siste prøver ser bra ut. Nå blir det bra å komme igang for fullt.

Venke og jeg har bestilt flybiletter til VM i barmark i Canada: http://www.saguenay2009.com/ Venke sparkesykler med 1 hund og jeg med 2. Ellers er det 4 andre normenn som reiser. Det bli spennende.

Av ikke hyggelige ting så er Bergans død. 18 juni ble han under lek kvalt av Miss Alaska. Vi var ikke hjemme når det skjedde, men så slepemerkene i grusen, halsbåndet, og skaden i forbeinet til Alaska- Det var veldig trist. Bergans var den hunden med størst personlighet¨på Rydje...

12. juli 2009

Lucky føder valper nå; To sorte hanhunder, to sorte og hvite tisper, og to brune og hvite hanhunder er født til nå. Kommer nok noen flere ser det ut som. Dette er og blir gøy😀 Nå har nummer 7 og 8 ankommet. en av hver.... Nummer 9 var en tispe til...

Valpene vokser, regnet høljer ned og campingbilen får montert de siste skapene. I dag er det 21. juni, og sommer i Norge😮

Sommerhundekjørerskolen

Nå er Julie, Buff og jeg ved Femund. Det er mitt 5 år som leder på sommerhundekjørerskolen. 46 interreserte, coole og greie barn deltar. En uke i fjellheimen er helt topperz !

Mandag 11. mai 2009

Nå har det endelig skjedd! Timmi og Lucky er parret. Dette blir bare såå bra! Timmi har vært på besøk hos oss siden søndag, og synes det er helt coolt å oppleve så mange hunder og andre ting. Nesten så coolt at han glemmer å parre. Men endelig, alene med Kjetil og Lucky, gikk det greit for en time siden. Det betyr mye gøy fremover, og VM2011 i Oslo med gode gammeldagse greysthere😀. Se "porno-bilde" under news...!

Greysther valper

Lucky har løpetid. Hun er søster av Buff og Bergans. Sort, 28 kg, og en perfekt kropp. Ekstremt rask med et godt gemytt. Hun bor til daglig hos mamma og pappa. Håper å parre henne ca 10. mai. Det utkårede er "Timmi" til Eva og Erlend Aadland. Timmi er ren vorsther fra Solveig K Aaseby, 35 kg, godt gemytt og en ekstremt vakker kropp! Alle i Timmi sitt kull løper bra.

Dette blir nye "Turboprinsen'er" og "Tigergutter" for de som er gamle nok til å huske hva de stod for. Klare for VM2011

Fikk mail fra fam. Richards i Canada nå. De har en bror av Lucky som de skryter uhemmet av. Han går lederhund, og holder full fart i ca 7 km. De er veldig klare for en valp til, som løper minst dobbelt så langt. Dette blir så utrolig spennende!

Sommer, og valper til salgs

Nå har Julie fått hvitt kort i golf, og sommer'n er skikkelig i anmars. Venter på nye sparkesykler, og tar i mot valpekull.

Vi har fått 3 kull. Tekla (Kjetil) var den siste som fødte, i helga 25. april: 3 hanner og 3 tisper, med pappa Cognac. Kiss (Kjetil) fødte 9 stk i slutten av mars (3 tisper og 6 hanner). Far er fra Patrick Wirtz fra Sveits.

Frøken Norge (min vorsther) og Iron (Kjetil) fikk 6 hanhunder 4. april. Jeg kjørte Iron på Olympisk Modell helgen, og ellers var han en av Kjetil sine beste i Pirena.
Jeg beholder 2 stk, og satser på VM2011...

Vi har valgt å selge 1-2 valper fra dette kullet, fordi jeg kun trenger 2 valper, og de muligens blir litt store for Kjetil i åpen klasse. Førstemann til mølla! Veldig bra linjer på Iron, og Frøken Norge er jo en steyer type som har vunnet det meste...

Olympisk Modell

Kjempesuksess på Ringebufjellet!

Her er linken til NRK Sportsrevyen's innslag på søndag:

http://www1.nrk.no/nett-tv/sport/spill/verdi/97368

Elles ligger det mange fine bilder på www.norsktk.no sine sider

Rydje Invitational & valper

Nå er Rydje Invitational vel overstått. En sportslig og litt usportslig begivenhet, med ca 23 startende i et hardt felt av ideal-tid spesialister. Thorvil Dahlen fikk gull-selen for å ha truffet idelatiden helt på minuttet. 74 minutter, sittende i en pulk med 4 vorsthere foran. Ikke dårlig, med tanke på at han kjørte flere runder i den 1,7 km lange løypa. Ellers var det god innsats av mange, og litt skuffende plasseringer på noen av norges beste nordisk kjørere. Landslagssjefen skal jo egentlig gå foran som et godt eksempel..! Førstegangskjørerne Wenche Spidsberg og Thea nabo var altfor gode, og måtte se seg slått av flere som tok seg bedre tid på drikkestasjonen til Kristoffer. Andreas snørekjørte på snowboard med to hunder og imponerte mange. Tonje kjørte sin første sledetur på lørdag, og ryktene sier at det var en interresant tur. Ellers må det nevnes at det møtte opp en "tilårskommen" damegjeng som sang og kom med kaker og gaver til vertinnen, som snart fyller 80. Eller noe sånt... De var flinke og flotte, og det var utrolig hyggelig. Superstor takk til alle dere!!!!😎 Resten av kvelden foreløp urolig for mange, med sang, bål, snowboard og kråkerulling... Kjempetakk til Vidar nabo som sørget for ved og varme utover natta.

Og så til Frøken Norge: 7 valper ble født på lørdag formiddag (4. april 2009). En hvit med sort, og 6 sorte. Vi beholder nok alle selv. Jeg gleder med allerede til å begynne å trene mine to... Iron til Kjetil er den stolte far. 

Vinter i Obertauern

Heisann Hoppsann! Det er vinter i Obertauern😮 Det snør og snør, og blåser. En videreføring av Pirena egentlig... Men det er coolt å kjøre off-piste. Mine nye ski er helt topperz. Wenche og Olin hilser sikkert masse også, så skal vi se om vi får lagt ut noen bilder etter endt skidag...

Kongepokal 8-spann

20.-22. kjøres NM i 8-spann, hvor vinneren også belønnes med Kongepokal. Kjetil stiller sansynligvis med Gold, Robin, Queen, Victor, Kasseq, Happy, Link og Buffy eller Tear. Det blir veldig spennende!!
Resultater kommer på: www.hamar-trekkhundklubb.net

Jeg reiser til Østerrike i dag, og kommer hjem 25. Skal trene i slalombakker til neste års Pirena....:-)

Mulig Kjetil ikke er så flink til å oppdatere bloggen. Kanskje Venke og jeg prøver..!?!

Det ble sølv på Kjetil. Hege vant! Hundene fungerte bra, men smøreproblemer dag 2 ødela spenningen. Kjetil hadde bestetid tredje dagen, med Buffy som lederhund!!!

11. mars 2009

Nå er det påskevær på Rydje. Kyllingen har et løst motorfeste, og jeg skal snørekjøre på slalomski... Frøken Norge har blitt stoor nå. Det blir spennende med Iron valper. 6. april er termin. Kjetil trener til Kongepokal løpet i 8-spann, og jeg til Olympisk Modell. Men først er det slalom i http://www.obertauern.com/Winter.54.0.html?&L=0&type=0 for min del. Ikke dumt det heller...

To NM Gull til Rydje

Nå har familien Hillestad feiret med bowling og Peppe's Pizza.

I dag var det overskyet og snøvær. Kjetil tok ansvar og scootret avgårde 06:45 og ploget løypene. Det ble veldig bra forhold!

Kjetil vant med 2 minutter på Knut Stavik sammenlagt. Maria Lindquist fra Sverige kom på tredje, men utenfor NM konkurransen. Terje Svendsrud tok NM-bronsen. Hundene til Kjetil fungerte OK, men vi har nok fått med noe ekstra i bagasjen hjem fra Pirena: Litt mage-uggne... Kjetil hadde nest beste tid i dag.

Frøken Norge har nå Norgesmestre i magen, men var ikke preget av det. De tre andre løp også veldig bra, og det ble ny beste tid 24 sek foran Søreide. Kristoffer ble nummer 3 sammenlagt, og er har nå begynt en karriære innenfor sledesporten!! (Håper det da:-)) Jeg vant med totalt 1,24...

Norgesmesterskapet dag 2

Løyperekord, 14:50 på meg, Frøken Norge, Miss Alaska, Romeo og Tin. Hadde glidet leeenge i går. (Som vanlig...) Kjetil tok igjen Knut Stavik som ledet i går. Han leder nå med 1:42. Nr. 2 er svenske Maria Linsquist (men utenfor NM konkurransen). Terje Svensrud er nr.2 i NM, 1:59 bak Kjetil. Vi starter med 2 min mellomrom i morgen igjen...

Norgesmesterskapet slede

Nå er vi godt i gang. 1. dag endte med ledelse for meg og 4-spannet. 34 sekunder foran Andres Søreide, og Venke 42 sek bak meg (uten gull tights). Kristoffer G. Olsen er 52 sek bak... Alle løp bra, selvom jeg lurte litt på Frøken Norge som er 4 uker drektig. Løyperekorden som jeg tok på Hamarsprinten i januar var på 14:52. I dag brukte jeg 15:04, på dårligere føre.

Kjetil ligger på 2. plass, 9 sek bak Knut Stavik. 3. plassen er ca. 45 sek bak. Åpen klasse kjører 21 km, så resultatet er helt åpen her. Kjetil kjørte med 15 hunder i dag, men tar ut Nickel i morgen.

Se resultater på: www.hamar-trekkhundklubb.net

Nå er det full fart og fullt hus; med aking, playstation, smøring av ski og taco.

23. februar, snart NM

Nå er vinterferien på hytta over, med slalom og snørekjøring. Alpina og Wenche Spidsberg er noen råinger i skiløypa. André og Julie er det samme i slalombakken...

NM i slede arrangeres i Hamar til helga. Fredag, lørdag og søndag. Jeg skal kjøre med Frøken Norge, Miss Alaska, Romeo, og så har jeg endelig fått låne Tinn av Kjetil. Alle løper bra og vi gleder oss. Til dere som kommer på besøk: Ta med varme klær til bålkoz, og kanskje noen pølser...!?

Frøken Norge er forresten parret med Iron til Kjetil. Iron løp de fleste etappene i Pirena, og er en av de beste. Det blir spennende!

Ellers har Anders brusdag i dag. GRATULERE MED DAGEN!

Enda en "ellers": Jeg reiser til Østerrike og kjører slalom den uken Kongepokalløpet er, så da stiller kun Kjetil til start. Uansett hadde jeg kun hatt 2 "egne" hunder, siden Frøken er drektig, så da ønsker jeg alle dere andre lykke til!

Litt mer Pirena. Kommer ikke til å bli ferdige med det😀
Venter på proffe bilder fra løpet. Vi lager album og legger på hjemmesiden når vi har fått dem. Om ca 10 dager...

Fredag 13. (februar)

Nå er det bare vakkert! Har vært rundt 20 minus, med sol på dagen, i flere dager nå. Løypa på jordet er pr. akkurat nå 1,1 km og veldig morsom for hundene tydligvis. I går kjørte jeg 17 runder med Frøken og Alaska, og byttet valper halvveis. Hundene er helt gale etter å løpe rundt den løypa. Og valpene er veldig flinke! Og Romeo da...! Har utvidet løypa til enda et jorde nå, så i morgen har vi nesten 2 km runde. Må bare sette seg litt først (løypa atså). På bildet står Alaska utenfor huset vårt, med løypa nedenfor.

Ellers starter vinterferien i dag. Vi får besøk fra Notodden, og skal på hytta på Ringebufjellet til uka. Nå på søndag har Turlaget aktivitetsdag på Gåsbu hundekjører arena kl. 13.00. Vi skal være der med hunder så de som har lyst kan prøve å snørekjøre, stå på slede eller bare oppleve.

Hadde noen planer om å delta i SOC (Scandinavian Open Championship) i helga, i Finland, men litt surrete økonomiplan fra forbundet gjorde at vi blir hjemme... Lykke til til dere som reiser!

BERGANS Giraffe

I helga var det NM i nordisk stil på Lygna. Jeg deltok ikke, og skylder selvsagt på at det er doping i fingeren. Pluss en skinne som gjør skistaven litt brysom...

Men tilstedeværelse i ny BERGANS Giraffe dress gav mye oppmerksomhet. Det ble litt Pirena-isk over det hele...

Noen dager etter Pirena

Og så var vi hjemme igjen. Det var fakler og Norske flagg på gårdsplassen, og et fantastisk vintervær. Julie stod på trappa i Gulltights (endelig!) Kake og champagne på kvelden, med barna, noen hunder og mormor og beste (mamma og pappa), som var så snille å være hos oss, så Julie og André kom på skole, ski, fotball, slalom, hundekjøring, bursdager og venner...

Tilbakeblikket på Pirena gir et enkelt svar: Helt fantastisk gøy!
Det var riktignok snø, regn og tåke de fleste dagene, og storm en dag/natt (da lå vi på 2000 m.o.h., snudde bilen opp mot vinden, og håpet på det beste...), men alt var så imponerende alikevel. Staben bestod av 130 personer, 60 biler, egen "verkstedbil", 4 veterinærer (hvorav to fra USA) + 13 vet. studenter, legeteam (takk for det!) og presse, fotografer og TV-team som alltid var rundt oss. Det var TV sendinger hver dag på flere kanaler i Spania, noe som gjorde at publikum kjente oss igjen. På premieutdelingen fikk Miss Alaska i kondom-dressen og jeg i Gulltightsen føle hvordan de store stjernene har det. Det var mange hundre som kom og stilte seg opp for å bli fotografert sammen med oss. Vi hadde ikke noe i mot det da😀... Endte opp med å bli forkjøla etter den tidkrevende premieutdelingen, men det var verd det!

Hundene var friske hele tiden. Været var veldig bra for hundene, og Kjetil sitt frossne kjøtt. Jeg brukte frysetørket PROVIT VOM. Det fungerer veldig bra, også hvis vi hadde fått sol hele turen, slik de hadde i fjor. Jeg brukte også frysetørket lever hvis noen ikke ville drikke eller spise. Små biter som knuses og strøs over vannet. Viktig med væske og næring på en slik tur!

Nå sitter jeg hjemme med en sydd finger som stedvis ikke har følelse i hele tatt, men det går sikkert bra til slutt. Jeg var bare så heldig som hadde dyktig lege kun 100 meter fra der jeg skar meg. Så Thanks til doctor'n. Han ble belønnet med en Norge-BUFF. Til slutt, men ikke minst: TAKK TIL VENKE, som var så fantastisk flink til å oppdatere bloggen!

Nå er Kjetil i Notodden for å hente de hundene som ikke var med til Spania, bla. BERGANS. Det blir godt å se han igjen. BUFF har vært her hjemme mens vi var borte. Og så skal vi kjøre opp løyper på jordene. Og de skal gå fra toppen til bunn og opp igjen, igjen og igjen, og det skal være nesten umulige svinger. For det finnes ingen grenser, kun muligheter. Det har vi lært! Og som det stod på en BUFF-stickers vi så i Spania: NO FEAR, NO FUN!!!!!!

GRATULERER LENA, KJETIL og LISA!

Siste etappe er nå kjørt, kun show og 1000vis av tilskuere!!! Storskjerm og band som spilte på premiesermonien!! Lena tok seieren, tror Kjetil ble nr 6!!! Lena og Lisa forteller om stor fest med massse presse og enormt mange tilskuerere i dag! Skikkelig moro og flott avslutning på et fantastisk løp!!

Vi gratulerer masse med enorm prestasasjon av alle tre!!
Lena som vinner!!!
Kjetil som virkelig har vist Europa at fra problemer i starten har han kjørt seg opp betraktelig med to etappe seiere og meget god innsats!!!
Lisa som stupte uti det og har vært superhandler og vist stort engasjement!!!

GRATULERER!!!

Venke hilser, litt sliten etter Bærumsløpet i dag - veldig fornøyd med Swix sin innsats foran pulken!!

Nest siste etappe!!!

Lena melder om sol og vakkert vær i Pirena!!!  I dag har de kjørt 13km og det var varmt!! Hundene ble veldig slitne i varmen, men Lena vant med 2 min!! Hun hadde tatt i bruk armen på slutten....  så det ser ut til å gå bedre med fingeren :-)  Kjetil ble nr 3. idag - Arrow hang hele veien desverre, uvisst av hvilken grunn. Men OK tid!! Men han klarte ikke å avansere. Så totalt nr 6. Det er jo veldig bra med tanke på starten hans!!! :-) Flott Kjetil! I morgen er det bare masse show og kun kjøres en kort tur for publikum. Dt blir nok gøy!!!

Venke hilser og kan kun fortelle om en tur på ski med Chili og Tinka, Ronja og Swix hviler etter en hel uke med lange turer - I morgen er det løp!! Og søndag stafett!! Swix gleder seg til pulk-kjøring.... men gjør jeg??!!

Beste tid til Lena!!!

Lena ringte akkurat og fortalte om herlig Pirena vær, strålende sol og varmt og mye liv og røre!! Akkurat slik det skal være, helt fantastisk påskesteming forsto jeg! Hun hadde mye på hjertet, jeg fikk nok ikke med meg alt med her er et lite ref:

I dag har alle spann dvs STORE og små kjørt samme distanse, 2x7 km og Lena med en stav (og arm uten finger..) hadde beste tid!!! Hun og hundene kjørte på 1 minutt og 27 sek bedre enn alle de andre!! Det står det respekt av! Ellers melder hun at det går bedre med fingen og det er jo bra!
'
Kjetil kom på 7 plass i dag og er inne blant de 6 beste igjen! Kjetil kjørte med 12 hunder, kanskje litt mange siden løypen er meget svingete og mye bratt opp og ned! Men det gikk bra kun litt tull pga langt spann, men god tid. Kun 1 min etter Lena. Robin og Gold i led overbeviser!

Ellers fortalte hun at nå er Jesus alt for henne! Han har vist henne og mange andre på rett vei - You are lost, follow me!! Sa Jesus på landeveien, da Hillestad-ekspressen hadde rotet seg litt bort... Det er Jesus Raigoso vi snakker om.... :-)

Ha en fin dag alle dere som følger med! Det er moro å kunne følge et slikt spektakulært løp på nært hold! Neste år er vi mange..... ikke sant???
Venke hilser :-)

Ny etappe for Kjetil er kjørt...

Kveldsetappe i går - derfor sent innlegg på bloggen...
8. på Kjetil i går - tortalt 6. Han hadde problemer med å finne rett vei!! 13 km opp en slalombakke og ned igjen - du tror det ikke før du får se det, sier Lena pr sms. Vi tror henne!  Kjetil kjørte 10 hunder med Gold og Robin som ledere. Buffy er sjekket ut av løpet pga muskelskade i ryggen - Heavy medikamenter nå, gode mulighetet til å bli bra! Hviledag for Lena med fingeren og for hundene! Forferdelig regnevær, har vært utrolig uheldig med været. Fingeren ser bedre ut, men mangler litt følelse.. 2800mg antibiotika pr dag!! Det er også heavy!

I dag 2x7 km for alle - småkupert. Vi krysser fingrene :-)

Venke hilser igjen.

Etappeseier til Hillestads!!!

Super dag - mega super utrolig mye sne!! skriver Lena - Ok forhold i løypa
Nye etappe seier til Kjetil idag - hurra for Gold og Robin - Utrolig bra!!!!!!!!!

Ny etappeseier til Lena i dag!! Og det kun med en stav - siden pekefingeren ikke er helt god!! Dette står det respekt av - Romeo og Alaska gikk i dag supert i dag!!
 
Dette er bare så digg skriver Lena!!!

Vi tviler ikke på det!!

Venke hilser :-)

På bildet sees - The Winners med Lille Bengt mellom seg og jammen har ikke han fått gamletrusa til Boysen gitt :-)

Dramatikk.....

Endelig har jeg fått lov til å ringe Lena!!! Det var godt å høre stemmen hennes, kjenner at jeg savner våre daglige samtaler.....  Og hun hadde masse å fortelle:

Kjørt med Frk og Romeo i dag igjen 13km i dag, bedre vær, men snevær og fotsatt sterk vind! (Lenas ord: Det bøtter ned med sne) og mørkt på etappen - hodelykt og Head on passeringer!!! Skikkelig utfordrende forsto jeg,  men i led med 2 minutter igjen! Kult! Barta holder meget godt når Lena passerer... Når Lena kom inn var det full fres med Kjetil som skulle ut, Lena måtte fore sine hunde kjapt med Balto og rask som hun er.... vips så ble det pekefinger innblandet Baltopølsen.... Godt for hundene, men ikke for Lena - 6 sting ble sydd og det var vondt forsto jeg!! Værre blir det nok til natten...  Og for ikke å snakke om i ny etappe i morgen!

Kjetil 20km i dag - 2 plass!!! Kjempe moro!! Robin går med Gold i led, og Robin er super!! Kjetil har lagt fra seg alle hemninger og er blitt helfrelst på tøffe løyper! Tror vi døper Kjetil til - No Limits Hillestad! Det er kuult!

Ny etappe i morgen, hvordan den blri vet de ikke før de står på startstreken, alt endres hele tiden, tidspkt, distanser.... ja ikke noe er forutbestemt forteller Lena. Men det er kuult og et enormt oppleg rundt det hele, STORT arr som bør oppleves av flere!!!

Alle hilses til av Lena og gjengen :-)
So long -
Venke

For de som venter....

I dag er det kveldsetappe i Franrike! Dvs de som venter på resultater må nok vente ennå noen timer.... Men de som venter, venter jo på noe godt!!

Inntil videre kan jeg fortelle om at jeg har snørekjørt på Pirenavis i dag... altså med to hunder (som vanlig) Swix og Ronja ligger i hardtrening til neste års etappeløp tenker jeg.... På "Pillefabrikken" (vårt utgangspunkt for trening ved Liertoppen) møtte jeg andre hundekjørere -  disse hadde tatt i bruk de nye NonStop selene og fikk ikke fullroset disse! Det var moro å høre siden jeg kjenner utviklerene av disse selene!!  Lurer du på hva en NonStop sele her?? Sjekk denne linken: http://www.non-stopdogwear.no/

Venke, Swix og Ronja (og Chili da) hilser mens vi venter....

-ny etappe kjørt...

SMS fra Lena: 22km i dag! Det ble 9. plass på Kjetil, men ikke langt bak. Buffy måtte på sleden etter ca 1km, hun var helt fjærn. Måtte i Vet. teltet etterpå og da hadde hun problemer med å gå. Vet ikke hva det er, men hun får jo medisin for puppen sin. Kanskje noe mystisk der?? Det tragiske var at han ikke satte henne igjen hos en løypepost, men da kan hun ikke brukes senee i løpet.

Jeg (Lena) begynte bra, Alaska jobbet bra og Frøken var litt slakk. Det resultert i at Alaska gikk helt tom etter ca 14 km. Jeg gav brød med honning og vann. *Trodde jeg måtte sette igjen Alaska men så ble det så bratt at det knapt gikk fremover så hun dinglet med oppover. Jeg tok det veldig pent nedover og vant med 1 minutt. Kjørte sammen med Barta de siste 5 km, det var opp en slalombakke. Veldig heavy selvsagt, 2 km ned igjen var ok løype. Hundene er glade og i form, unntagen Buffy stakkar. Alaska og Frøken lider nok av høstens manglende trening for det er gjennomslag og laaage bakker her allid!! Nå går ferden videre til Frankrike, til Plateau de Belle.

Venke hilser :-)

Ny etappe i dag - rett til himmels!

Lena melder at i dag er det 22km rett til himmels 2400 moh!! Kanskje av med skiene de siste 2 km - Da er det BRATT!!! Vi snakker bratte bakker, ikke som gutua hjemme på Rydje!!   Ellers pent vær igjen etter at STORMEN i går!

Vi ønsker lykke til:-)

Venke hilser etter nattis

Endelig etappeseier til Kjetil!

Mer info: Kjetil, Iker og Patrik Wirtz (Madshus-kompisen vår) på pallen i dag! Bilder kommer når jeg (Venke) får overført...
Kjetil fortsatt på 9 totalt men er nå mye nærmere de foran seg melder Lena pr sms. Skulle vært 21km i dag opp på 2400moh men sterk vind og snevær gjorde at det var stopp ved 2200moh og stup mot mål! Det var så bratt skriver Lena at snørekjøerene ble klokket på toppen av bakken. Ellers var Robin og Gold lederes for Kjetil i 8 spannet hans i dag. Kjetil kjørte med Buffy i blådress i dag, pga puppen hennes, Kjetil forklarte til vetten at det var lurt "for Buffy to hapå comdom suit!" gjett om "vetten" lurte....  Litt moro må en ha...

Frøken og Alska løp kjempebra!! Men det var mye gjennomslag så Alaska kom ut av selen to ganger i starten!! Lena måtte spenne ut frøken og ta av stavene ... veldig surrete med den påbudte hurtigutløsene sier Lena!

Ellers melder Lena at det er fullstorm og at Hillestad-ekspressen (altså bilen) holt på å velte i vindværet og mått snues i vindretningen for å ikke blåse ned fra fjellet!! Ubehagelig visstnok... sidedøren måtte tapes for å ikke slippe inn for mye vind!!

Samme sted i morgen og strekning tror Lena - starten utsatt til 1100!
------------------
Ikke noe tull i dag!! Etappseier til Kjetil!! Hurra og endelig!! Ettappeseier også til Lena men det er vi litt mer vant til... Mer info kommer bare jeg kommer meg på jobb. Nå må det spises og dusjes etter combindtreningsløp på Solli med Ane, Carina, Sofus og Krisine!!

Venke hilser

Hviledag i Pirena

Nå er jeg (Lena) på nett igjen:
Vi har så vidt kommet oss etter gårsdagens skuffelse med Kjetil. Han har klatret fra 15. til 9. plass sammenlagt, så det går bedre og bedre. I dag er det hviledag, og kjøring til nytt sted: Port Aine, et nytt alpin sted. Her blir det BAKKER... Det blir spennende! Hundene er friske og i godt humør. Men jeg synes jeg faktisk kunne ventet litt mer av Frøken Norge og Miss Alaska, hvis de hadde fått normal trening i høst. De lå jo veldig lunge syke i 6 og 8 uker. Utrolig hvordan de har kommet opp på dette nivået på så kort tid! Romeo gjør jobben sin på en overbevisende måte. Kjetil har funnet ut at Tinn nok blir for tung, og egner seg bedre i begrenset klasse. Bra for meg 😀

Nå bøtter det ned med regn, og det har det gjort siden i går. Spennende å se hvor mange m.o.h. vi ender i dag, om det snør...

Opptur og nedtur...!

Det vi trodde var beste tid på Kjetil på 38,5 km, viste seg å være feil. De hadde omstart ca 17 km nedi dalen, og startrekkefølgen ble etter rekkefølgen de kom inn halvveis. Dette visste tydligvis ikke tidtaker tavlen heller, og refererte akkurat det vi trodde vi visste. At Kjetil hadde beste tid. Det var altså totaltid fra start til mål som ble referert, uten å trekke fra stoppen underveis. Lisa og jeg visste at Kjetil hadde beste til etter 20 min, så det var ikke helt uaktuelt. Folk gratulerte, og vi var overlykkelige. Kjetil tok med Tinn opp til premieutdelingen, for så å bli totalt forvirret. Det ble vi alle. Det ble selvsagt mye diskusjon, men vi måtte jo gi oss... De hadde rett. (skrevet av Lena i morgen...)

Regn og tungt, og masse oppover på slutten.

Lena økt ledelsen med 2 min i dag på 11km og kjørte med Føken og Romeo!
Lena lover bilde og mer info etter hvert.....

Nå må jeg løpe i Veinavnkomite møte... etter en flott tur på ski med Ronja, Swix, Tinka, Chili og Evita.....
Venke hilser :-)

Dette er LisaSuperHandler

Dette er Lisa SuperHandler! Til de som lurte altså....
Historien er som følger:
Lisa fra Steinkjær ringte Venke (altså meg) ang Ronjas valper som skulle komme i sommer(08).... Lisa skrev lange mailer om seg og sitt og Venke bestemte seg for at Lisa var verdig en valp etter Ronja (Ronja er datter av TurboJunior, og Venkes øyesten). Lisa kom fra Steinkjær til Lier i Juli og fikk hilse på Ronja, valper og fikk hele Venkes hundekjørerlivshistore..... og da var jo Lena og Kjetil noe av det første som ble nevnt! Og på vei hjem til Steinkjær etter noen dager hos Venke som inneholdt hundepass, motorsykkel mekking og lytting til allt Venke måtte fortelle og vise av film og bilder.... hvor var jeg... jo Lisa ble beordret å stoppe på Hamar og Rydje for å treffe Lena og Kjetil! Som sagt så gjort, i bilen på vei hjem var sparkesykkel og masse inpirasjon og kunnskap om hundekjøring.... Utover høsten ble det flere turer til Lier og Hamar og deltagelse i NM barmark, Hiace i stedet for BMW og valp ved navn Chili (som under Pirena er hos Venke og plager vettet av henne...)

Altså Lisa tar en utfordring!! og er ikke vanskelig å be... !
Heia Lisa :-)

Kveldsetappen er kjørt...

Kjetil inn til 4. beste tid!! Flott kjørt Kjetil! Etappen var på drøyt 17 km for slede, Kjetil kjørte med 6 hunder deriblant Buffy som gikk i led med Robin! Kuult! Det blir 40 km for spann klassene i morgen, en etappe som blir tøff og spennende.  Vi ønsker Kjetil masse lykke til :-)

Lena vant etappen på 11 km med 2 min, Alaska og Robin fikk kjørt seg!  Samme dist i morgen.

Følger med!

3. etappe

Lena har igjen 2. beste tid!!!  24 km i dag på første etappe i dag, det kjøres også en atappe i kveld. Lena kjørte med Frøken og Alaska i dag, Frøken travet litt i bakkene, hvorfor??  Lena er selvsagt godt fornøyd!! På kvelds etappen skal hun kjøre Alaska og Romeo. Etappen da er 11km.

Kjetil hadde 5. beste tid i dag!! Det går fremover!! Gold og Arrow som ledere for 10 spannet. Tinn ble litt sliten i dag, så Kjetil tok hensyn til dette.

Første del av løypa var småkupert og det var spann i alle retninger forteller Lena, siste del var ned en dal og da ligger det jo i kortene at man må oppover igje.... Lena forteller at i dag var både hun og Frk slitne....

Stedet heter Beret, og er helt supert slalom sted!! Ferien kan legges hit sier Lena!  Følg med på YouTube - Lena ble fimet i dag!!

I natt har Lisa bodd på hotell for å lade hodelykter, Hillestads i bilen ved start, litt dårlig parkering ved hotellet. Det sner som bare det og nå har Lisa tilbredt en candle light dinner bestående av Trøndersodd!! (Til ære for Torgrim Voldn kanskje...)

Vi venter spent på mer info fra kveldsetappen :-)
Venke hilser....

2. etappe kjørt...

Ny etappe gjennomført i dag 2x6 km for alle! Lena melder følgende: Romeo og Frøken kjørte etappen i dag, igjen en tøff løype, men kortere bakker! Lena tok igjen 6 snørekjørere og 2 spann!! Det er rått!! Romeo var flink skriver Lena, men litt ukonsentrert på siste runde da de tok igjen de som nesten kjørte like fort. Hundene og Lena var på hver sin side av et sledespann i en bratt bakke og ekkel nedoverbakke.... Men det gikk bra! Lena hadde 2. beste tid av alle på dagens etappe!!! Det ble visst lagt merke til!!! Coolt!

Kjetil kjørte seg opp i dag, til 9 plass!! Hundene har fortsatt litt problemer med å forstå at de skal opp de bratte oppoverbakkene, men flott innsats ellers. Totalt nr 13 nå! Stå på Kjetil :-)

Minus 7 og sol på dagens etappe. De har vært i et flott alpinanlegg med bakker folk på alle kanter i 3 dager nå, nå går turen videre noen timer østover.  I morgen to etapper Lena sier at hun planlegger å kjøre jentene først, så Romeo med en av de.  Både Frk og Alaska har fått løpetid nå......  Da er det ikke rart de løper fort!!! :-)

Venke hilser og måker sne....

Lena og Lisa er på nett

Akkurat funnet nett ute i regnet. For en tragisk dag...!! Vi har vært gjennomvåte flere ganger. Var klare til start i et vintersport-sted ved navn Formigal. Vi så ikke så mye i tåken desverre, og skjønte at det var greit å avlyse. Det har vært kaldt og pent vær her i flere uker, så vi var veldig uheldige...

I morgen er det 7 km snørekjøring, og 14 km (2 runder) for slede. Det arrangeres i samme område, men i etablerte skiløyper. Altså bedre underlag.

Ellers, utenom dagens regn, er det coolt å være her. Løypa 1. dag var helt utrolig, men alikevel gøy.  Det er over 100 funksjonærer her, med maange forskjellige biler, og de blir tatt vare på av et eget service team. Imponerende opplegg! Venke har vel referet det meste. Vi kommer til å fortsette sånn.

Nå er klokken 23.00, og vi må sove. Er oppe 06.00 hver dag...


Film fra etappe 1

Film fra etappe 1 er lagt ut her: http://www.youtube.com/watch?v=urt-wx2Isds
På filmen ser dere de utfordringene det ble skrevet om tidligere.... Dette ser skikkelig kuuult ut!

Etappe 2 avlyst...

SMS fra Lena: Etappe 2 ble først utsatt, så avlyst pga øsende regn og tåke og vind. Lena sier at det ergjennomslag og da sikkert ikke bra å kjøre hund ned slalåmbakker feks. Ingen mulighet for å korte ned heller pga løypa gikk rundt et fjell. Tipper dagen blir tilbrakt i bilen med kakao i koppen. Håper også hundene får litt godt i kroppen....

Ellers melder Lena at motivasjonen er på topp, og at hun håper å komme på nett sendere i dag så da kan vi sikkert forvente oss både tekst og bilder!
Vi gleder oss:-)

Igjen hilser Venke

Etappe 2

Sjekk denne linken: http://www.youtube.com/watch?v=UIz7U_Vo8J4
Litt utti her er Lena på tv!! Det liker vi  og hun selv..... 

Start litt over 1000, i omvent rekkefølge som de kom inn. Dvs Lena starter sist o skal sikkert ta igjen en del på veien til mål! Romeo vi krysser fingrene for deg og forbikjøringene....  18 km er distansen for Lena.

Kjetil starter midt i og kan kun klatre oppover! Vi har trua på deg!!

Krysser fingrene for en ny dag:-)

Venke hilser igjen

Første dag overstått og mer info...

Lena melder følgende pr sms:
Akkurat vært premieutdelig og fått resultater!! Lena leder klart og Kjetil ligger på 15 plass. Hundene hadde snudd i løypa fordi det var så bratt, han kjørte 27 km, og Lena kjørte 10km. Løypa var helt utrolig, veldig bratt nedover å kjempe bratt oppover, stein i løypa, bekker, heftige svinger, og andre fysiske hindringer. Ikke farlig, men utrolig gøy sier Lena. Men hva sier Kjetil???  Det er over 100 funksjonærer som passer på...

Lena kjørte med Frøken og Alaska, Alaska med dressen! TV fra helikopter og presse og show! Romeo går kanskje i morgen.... Kjetil kjørte 8 spann med Kiss og Gold i led, Kiss vegret seg litt for publikum og de utrolig bratte oppoverbakkene som ikke var lett å forstår at de skulle opp!!

Ellers legger Lena til at vetrinærbilen plundret sååå mye med å få lagt på kjeting at Lena og Lisa tok saken i egne hener og fixet det for dem :-) Og at det var minur grader på morgene  og sol og litt trått for sledene, og gjennomslag for alle derfor de store differanser.

Samme sted i natt og ny løype i morgen!!  18km for spannklassene og snørekjøring vet ikke ennå... dette er Spania! Vi gleder oss til fortsettelsen :-)
Venke hilser

Åpning og løpsinfo

Lena melder pr sms om "drit cool" og veldig gjennomført opening sermony i storgaten midt i sentrum, med masse folk og mange hyggelige veterinærer! Temperatur sånn ca som en hot påskedag i april... Vi digger dette sier Lena!! Alle fikk startnr på en storscene med tv overføring med publikum og show(kanskje noe finnes på YouTube. Frk Norge kledd for anledningen!! Et sjakktrekk!  Alaska begyner med løpetid ser det ut til, men det tyder på toppform og Buffy har melk i en pupp og får tabletter for dette - alt ordner seg med supre vererinærer! Men hvor mange vets måtte det til for å se på Buffys pupp tror dere?? Svar: 17 stk!! Mest studenter da...

Alt har en timeplan men det følges aldri....
Mushermeetingen fortalte at det ikke er asfaltvei til start i morgen.... dvs tilhengeren med hundene blir hentet 0700 søndag morgen av 4-hjulstrekker. Dist i mogen er for Kjetil og spann 29km og start kl  11.14 og for Lena og twodogteamet 11km med start  10.38. Lena hadde nok ønsket seg lenger strekning men bra å komme igang. Lisa handler er veldig god å ha - hadde visst dealet med arrcom så middagen kunne fortæres... dvs middagen var planlagt til 1800 men ble 1940'!!  Alt på spansk er visste veldig tilfeldig.....

Vi gleder oss til i morgen.... jeg melder så snart jeg vet noe mer :-)

Fremme!!!

Fremme i Zaragosa melder Lena pr sms sent fredag kveld! Visstnok ikke noe løps info før i lørdag kl 10! Da er det storslagen åpning i Zaragosa by, dette liker Lena det vet jeg! Kjetil derimot er jeg litt mer usikker på... men moro blir det!! Smsen inneholt også info om Lenas antatt sterkeste konkurrent i sørekjøreklassen... og noe om middag og dusj og skryt av en flink handler, Lisa. Bildet av Frk. Norge og Alaska i baksetet på Sprinteren kommer efterhvert.... 

www.pirena.com

I disse timer er nok Ekspressen påvei 25 mil til neste hotell og infomøtet!! Dvs at mer info kommer, følg med!
Venke hilser igjen fra de på tur:-)

Torsdag 15. januar

På oppfordring av Lena har jeg (Venke) blitt bedt om å blogge litt.... Hillstad-Ekspressen er disse dager er på vei til Pirena som vi kaller det. For det er ikke alltid lett å vite hvor en skal, så vi kaller destinasjonen Pirena siden det er det "detta løpet" heter. Siste sms melder om følgende: Hillestad-Ekspressen fortsatt på veien kun 9 timer fra målet! Dvs. et sted i Frankrike.

Etter en intens jakt fra det franske politiets side innhentet de Ekspressen og beordret tvangsveiing av både bil og innhold!! Dette resulterte i en bot på 135 Euro. Egentlig ganske kjedelig siden overvekten kun var vann og norskeflagg (og antagelig den nye flotte hodelykten...)  Ellers melder Lena om høy stemning ombord, nye Bergans klær og hundenes nye NonStop seler har fått påsydd sponsormerker, Snømannen er lest og Lisa handler har overtatt den nå... Kjetil har fokus fremover og tenker sikkert spannoppsett!  

Dettane blir bra! Håper å kunne melde om mer efterhvert.... 

Kvelden før avreise mot Spania

Nå er bil og henger pakket. Lisa og Chilli (valpen) kom med toget fra Steinkjær i dag. Chilli skal hoppe av hos Venke, mens 17 andre 4-beinte blir med til Pirena. De to siste dagene har vært milde og uten trening. Men det var så godt som planlagt (det med treningen...). Kl. 08.00 onsdag i morgen venter ca 300 mil, og en tidsplan som sier 16.00 på fredag bør utarbeides av vår GPS.

Buff blir hjemme med Julie og André, mens Bergans, Turbo Junior, Nikita, Drops uheldigvis, Teodor, Link og Tekla blir hos Morten på Notodden. (Der står det også 6 (?) unghunder fra før). Og så kommer Lucky, mormor og beste til Rydje, heldigvis😉.

Åpningen av Pirena er i Zaragoza, så går løpet langs Pyrineene til mål i La Molina. Løpets høyeste punkt er Peak Orri, 2,440 meter. Vi håper på kalde netter og sol på dagen. Dette kan bli vakkert!

Askerløpet - på Budor

Nå er det lørdag, og avskjeds"party" på Rydje. Onsdag reiser vi mot Spania. De fleste av oss har i dag kjørt Askerløpet, i mer eller mindre merkede løyper. Julie var uheldig og møtte venninden sin som kom feil vei i løypa. Og litt mere surr gjorde at Frøken Norge forsvant, og Kristoffer løp motsatt vei med Frøken for å hjelpe Julie... Men været var fint, og løypa rask og gøyal.

Venke kjørte pulk med Super-Swix i Gull-tightsen, og jeg snørekjørte med Romeo og Miss Alaska, og Gull-tights. Vi burde vunnet en premie for beste antrekk!!

På kvelden ble det grillede medisterkaker rundt bålet, 3 meter fra Dronninga's bopel. Etterfulgt av taco, champagne og rørende avskjedstale fra Venke. Mildværet kom "heldivis" sigende innover Rydje, så dette helgen var det bare en hovedsikring som røyk. Sånn er det med gammelt hus...

5 dager til avreise til Pirena

I går fikk Kjetil der for seg at jeg skulle kjøre spannet hans, og han skulle være handler. Drops blir ikke bra. Hun har forkalkning el. i ryggen og kan ikke løpe. Så da ville Kjetil at vi forsterket spannet med Frøken Norge og Miss Alaska på de "korte" etappene. Samt at jeg er 25 kg lettere enn Kjetil. En forlokkende tanke det kanskje. Men 6 dager før avreise da... Jeg trener kun med ski, og er ikke like dreven med større spann. I dag kjørte jeg 8-spann, men bestemte meg kjapt for at det å kjøre ned slalombakker og fjellsider med spann, får være Kjetil sin oppgave. Han er rask og flink til å løse event. problemer! Jeg liker å gå på ski jeg!! Kanskje ting hadde vært annerledes om vi hadde avtalt dette i høst ?1?

Jeg gleder oss masse fortsatt😀

Uka før avreise til Pirena

Nå er pakkingen i gang. Frysetørket, yoghurt, Droncit, honning, paragurth, kulltabletter og tørrfôr. Proteinpulver til meg. Skolebøker til Lisa Handler. Norske flagg og fancy tights (les str 170 i gull...) 20 pass er viktig! Kjetil tar bilde av Drops i dette øyeblikk, for å se om hun har et halsbånd i kroppen. Hun løper litt rart... Håper på løsning ved parafinkur.

I går trente Kjetil 40 km, og skal gjøre det 2 ganger til før avreise. Ellers blir det noen kortere turer. Jeg trente 26 km snørekjøring. Damene er uforskammet gode og utholdene (etter 6 og 8 ukers sykdom). Romeo er OK, men sliter litt når det blir langt. Jeg tar en 16 km i dag, og blander litt korte og lange turer frem mot avreise på onsdag 14. Jeg gleder meg myyye!

Hamarløpet 2009

Nå er vi igang. Jeg kjørte i dag med Miss Alaska, Frøken Norge, Romeo og Robin. Vi kjørte på 14.52 og ledet da vi reiste fra stadion. Det gikk veldig fort (beste til fra NM i 2008 var 15.22). Andres Søreide og Venke De Lange/Ole Petter Englie ligger på 2. og 3. plass. Mange deltagere fra Sverige og Finland også. Coolt! Nå er vi hjemme for å sette igjen mine hunder, og hente Kjetil sine. Kjekt å bo nærme😀.

Kjetil leder også, med 11 sekunder. Nå blir det spennende i morgen. Kanskje Pirena-formen er i anmars...

Nå er det i morgen (kveld). Begge to vant. Jeg kjørte 4 sek dårligere, med litt prupping i fart på Miss Alaska. Men fortsatt beste tid. Alle var helt supre! Kjetil kjørte 3 sek dårligere enn nr. 2, men hadde Tekla på sleden halve løpet. Kjetil kjørte med 12 hunder på lørdag, og 10 hunder på søndag. Totalt har han 18 hunder i trening for Pirena.

Resultater ligger her: http://www.hamar-trekkhundklubb.net/

Nå er vi pluteslig alene, etter en uke med masse besøk. Det var opptil 7 biler med innhold (hunder og mennesker) på tunet. Det er veldig koselig, så fortsett med det. Fint når ting står litt på hodet🙃.

Nyttårsaften

Bildet taler vel for seg selv. Kristoffer, Svein Ivar og Kjetil har vært alene på badet...Temaet for aftenen var "GULL".

På ettermiddagen arrangerte Venke og jeg 71% Rydje, hvor det var forskjellige oppgaver som skulle løses. Bla. tenne bål uten fyrstikker, sparkesykkel og golf. Pepperkaker skulle inntas mellom hver post, så det ble tidlig stemning!

Til helga er det Hamarløpet, og 14. reiser vi til Pirena. Blir coolt!

Lille Nyttårsaften

Akkurat hjemme fra hytta på Ringebufjellet. 7 hunder ble trent i fantastisk vær: 4 valper, Romeo, Frøken Norge og Miss Alaska. Med Wenche (Spidsberg), pappa og meg på slep. Julie, André og jeg hoster og harker enda, men ser lyst på "fremtiden". (Alle tre lå i sengen på juleaften...) Snart blir det nyttårsfeiring på Rydje, så slå av mobilen hvis du vil ha en fredelig aften...

GODT NYTTÅR alle sammen!

2. juledag

I dag er det Venke som har fått æren av å fylle bloggen med informasjon fra dagens ekspedisjon. Turen startet på tunet med hvert vårt spann. Lena med sitt Pirena spann og Venke med sitt hundespann. Opp Gutua bar det i en vill fart, over Gåsebuveien og opp til hundekjørerarenaen. (Se film fra rallyGutua på videosiden!) Turen skulle gå i 8 spannsløypa, men med så rå hundespann som vi kjører var det ikke mulig å ta av i rett sving. Så åpenklasseløypa ble et godt alternativ, etter mye krappe svinger, trær og humpler roet hundene seg litt og vi kunne konsentrere oss om den vakre Hedmarksvidda. En fin treningstur for både hunder og oss! Nå er vi klare for neste utfordring :-)

Fredag 19. desember

I går hadde vi et gedigent mildvær. Men Venke og jeg snørekjørte i lysløypa på Gåsbu i knallbra forhold. En smule trått, men ellers utrolig. En kjempetur på en time. Romeo og Frøken løper veldig bra, så jeg begynner å se lyst på Pirena igjen. Ellers er Alpina (Spidsbergsetera) på besøk. Vi snørekjørte 5 km er'n i hundeløypa med 2 valper hver. Men der var det ikke like supert. Gøy likevel da🙂. I dag var føret kaldt og raskt. En flott tur på Hedmarksvidda i solskinn...

De fleste har sikkert hørt om lungebetennelsen og blødninger til indre organer osv. som jeg hadde på begge mine vorsthere etter Bærum/Jorbru. Og Krom til Kjetil som døde av det samme. Den gledelige nyheten er at min sykeste hund kan begynne å trene så vidt i romjula. Da har det gått 8 uker, uten særlig bevegelse. Hun hadde væske i lungene inntil i dag. Men siste røntgen vise Ok i formiddag. Jeg gleder meg masse til å komme igang ordntlig med alle tre Pirena hundene mine: Romeo (Kjetil), Frøken Norge og Miss Alaska.
Kjetil er ganske bra i rute med sitt spann! 😀😀

Sunday 14. desember

Det ble med Putti Plutti Plott i dag. Buff er veeeldig dårlig i magen, sammen med noen andre sledehunder. Alaska cooler'n, og Frøken har en rar kul oppå halsen. Blir nok litt vet sjekk i morgen. Ellers er hundene superglade (gale!? Ikke "Tokige" !!), og vi gleder oss til trening i morgen. Bergans er utrolig fokusert (ja, begge to..), og tenker kun på å komme fortes frem uten å nyte naturen rundt oss. De løper lett 5-7 km (uten stopp), og blir snart 7 md... Og så er de helt herlige å ha i hus. Coole. Akkurat som gamle Tigergutt.

Thursday 11. desember

Great conditions in the trail today. Our Greysther puppies were running the 9 km at Gasbu today. They were a litle tired after 2/3, but they look very good. It's hard to reamember that they are less than 7 months, and 50% greyhound...

After our Rastede (ECh) trip, our dogs have been a litle sick. They trough up and have bad shit, but it seems to be better every day.

You can se a short video from today under "video" 

Mandag 8. Desember

Hello!

After having my harddisk crashed again, only 6 md. old, we decided to make a new homepage. Now it's possible to update on any computer. Very nice!

We'll try to be updatet.....

Kommentarer

Birger, på Notodden

04.02.2010 19:48

Har kommet oss hjem fra Spania. Følger dere hver kveld, nå. Coolt. Stå på!
Dere er bare helt råe!

Beatrice

28.01.2010 20:03

Håper hvildagen i morgen hjelper med mageproblemer... Det er nok etapper igjen og andre kan også ha uflaks!! Krysser alt jeg har

Super insats av Kjetil+team

Jason

28.01.2010 02:34

Good luck in the upcomming stages. I hope Froken Norge and Miss Alaska feel better soon!

Beatrice

26.01.2010 19:48

Hello! Flott video på youtube fra etappen i går! Håper at du ikke finner på å stoppe for noen tyske tullinger som ikke greier å holde seg på ski

Heia Rydie

Bea

25.01.2010 17:05

Heia Lena og Kjetil!!!! Følger med og så derer allerede på youtube :) KLEM

Tora

24.11.2009 13:10

Heia Lena!
Gøy å følge deg! Her hjemme hos oss på Hosle ligger Tuva (11) og Tundra (9 uker). Trener kun på å få Tundra til å gå ut å tisse, foreløpig...

Nyeste kommentarer

09.07 | 13:11

Hello! I currently have a GSP that I love (my second one that I’ve raised) & I saw an article about the greyster breed. I was wondering if we could discuss the breed, bc I find them to be wonderful!

07.05 | 22:30

Hi! Do you think. You will have puppies this year?

17.10 | 13:53

Hei, ønsker/vurderer greyster valp😊 Er det aktuelle kull fremover?

Vh Anders Liverud

27.08 | 18:20

Hei
Jeg har kjøpt en kick-bike av deg, nå vi kjøpe en Greystervalp. Jeg er klar etter sommeren 2021. Er det mulig og til hvilken pris?

Mvh Per Erling Daae

Del denne siden